Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2010. május 29., szombat

Doboz emlékkártyáknak

Emlékkártyák készülnek a scrap-táborban résztvevőknek és egyéb igénylőknek. :)) Ezek 10 cm x 10 cm-es lapocskák lesznek magunkról, amiket aztán cserélgetünk és végül mindenkinek lesz egy vegyes (de méretben ugyanakkora) minialbuma a résztvevőkről. Vagyis mindenki kb. 30 darabot készít. Mivel a lapok tartásához vastagabb kartont választottunk, ezért a 30 db lapnak már díszítés nélkül is tekintélyes vastagsága van. Az enyémnek pl. 3,5 cm. Díszítéssel és esetleg 3D kiegészítőkkel mindenképpen vastagabb lesz. Ehhez albumkarikát választani már elég nehéz, így arra gondoltam, hogy dobozban, állítva fogom tárolni ezeket a lapokat.

Másban is felmerült az ötlet, úgyhogy közzéteszem az én dobozom "nyers" változatát, merthogy még díszíteni kell ízlés szerint, mint ahogyan a lapokat is. Hasonlít a recepttartó dobozokra és anno a minialbumos floppys dobozomra.



A sablon 4 db pdf-et tartalmaz A4-es méretben, mert a doboz mérete miatt nem fért rá sem a teteje, sem az alja egy A4-esre. A satírozott részek azért vannak, hogy oda már nem minden nyomtató nyomtat, azt le kell vágni és úgy összeilleszteni a 2 részt. 
Végül ezt a sablont rátenni a kartonra és körberajzolni. Én régi tortás dobozt vágtam szét erre a célra.
A kész doboz aljának mérete: 11,5 cm x 11,5 cm x 6 cm.

A doboz alja


A doboz teteje (nekem a tortakarton miatt egy kicsit át kellett alakítani a szabásmintát)

Remélem tudtam másnak is segíteni a tárolásban!

3 megjegyzés:

Szilvi írta...

Köszi szépen Juca, nagyon formás darab lett:-)

Jovi írta...

Én is köszönöm, lehet, hogy mégis ilyet csinálok? :)

kisvirág írta...

Köszi szépen! :)