Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2010. május 31., hétfő

Hamarosan pedagógusnap

Igen, vasárnap ismét pedagógusnap. Már ismertetett okokból mi ezt a napot szoktuk arra használni, hogy megköszönjük a gyerekeinket tanító, nevelő pedagógusok munkáját. Idén már 6 ajándék készül, hozzám hűen azonban csak 1 prototípus van még készen.
Idén egy külföldön készen kapható "vödröt" készítettem, készítek sk. konzervesdobozokból. Előnye, hogy az ajándékozás után asztali tolltartónak, ceruzatartónak remekül használható.Az elkészítéshez nem árt férfiember segítégét kérni. Kellékek: üres konzervesdoboz, erősebb drót, ragasztók, díszítők, szigetelőszalagok.1. Első lépésként próbáljuk meg szépen felbontani a konzervet, hogy minél kevesebbet kelljen majd kalapálni a szélét. :))
2. Második lépés, hogy mosás és szárítás után leszedjük a címkét és bejelöljük a fülek helyét, életünk párja pedig kifúrja a dobozt a megadott helyen. (Jobb esetben. ;))
3. Vegyük elő a nekünk tetsző papírt és kétoldalú ragasztóval ragasszuk a dobozra! A teteje picit nyúljon túl! A ragasztás után lyukasszuk ki a papírt a fúrt lyukaknál!


4. Most jön a szigetelőszalag. Én kétoldalút használtam, de nem vettem le a másik oldaláról a ragasztót. Pusztán ez volt itthon sárga színben, ami ment a papírhoz. ;)) Ragasszuk le a doboz élét!


5. A papírból vágjunk le egy csíkot és azt ragasszuk a doboz belsejére! Most is lyukasszuk ki a papírt a fúrt lyukaknál!
6. Vágjunk le és hajlítsuk meg a kívánt hosszúságú drótot! Fűzzük fel rá, amit szeretnénk! Én egy filckorongot is tettem a lyukra kívülről-belülről, oda is ragasztottam, valamint ekkor fűzzük fel a címkét is! A drót belső részét hajlítsuk a doboz oldalához lefelé! (Itt is szükséges egy férfiember segítsége! Ugyan a prototípust én enélkül készítettem -vagyis végrehajtható így is- de sokkal gyorsabban és könnyebben meglettem volna, ha van itthon segítség.)


 7. Díszítsük még a dobozt, ahogyan tetszik! Én Hana szám-gombját tettem rá, mivel ez a matek-tanárnéni vödörje lesz.


 8. Végül pedig maga az ajándék kerül bele. Kis édesség, tanárnéniknek ceruza-toll, mint örökké szükséges eszközök.

És viheti a gyerkőc oviba, iskolába. Én biztosan örülnék egy ilyennek, de mivel középiskolában már nem jellemző, hogy tartják a pedagógusnapot, így el fogom készíteni magamnak. :PPP

Végül pedig egy kis freebie! A címkéket nyomtatható formában közzétettem a CreatiWitches-en, ingyenesen letölthető. Használjátok szeretettel!


7 megjegyzés:

Szilvi írta...

Ez mekkora ötlet Juca, elraktározom magamnak. A cimkéket is vittem, köszönöm. Jó soká lesz aktuális, de egyszer az lesz:-).

Szilvi írta...

Vagyis most néztem, hogy óvónéniknek is jó, na az jövő nyáron már befigyel nálunk is:-)

Jovi írta...

Szuper ötlet, nekem jól jön most, köszönöm:) A címkét is! :D

Timcso írta...

Szuper címkék, vittem is őket!Köszi!:)

Mónika írta...

Szeretném én is ezeket a cimkéket, de valamiért nem sikerül letöltenem.

Szilvi írta...

Én is kétszer próbáltam már letölteni, de valamiért nem lehet kicsomagolni, hibás fájl, azt írja.
Bocsi, hogy ez már a 3.hsz-em...

Szunyo írta...

Semmi gond, én bocsi, utánanézek...