Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2018. november 1., csütörtök

Órák

Egy öt tagú családban nagyon fontos az idő. Főleg reggel, indulás előtt. :D Két nővel pláne. :P

Csak a vendég wc-ben nincs óra ma már. A legutóbb elkészült órák a gyerek/vendég-fürdőben, és a fiúk szobájában kaptak helyet. 3 db 30 cm átmérőjű óralap-alapot vettem, majd két hét múlva megérkeztek hozzájuk a sweep (csendes, mert nem kattog, hanem folyamatosan mozog a másodpercmutató) óraszerkezetek. Ekkor kiderült, hogy az óraszerkezet tengelye rövidebb, mint az óralap vastagsága. Ilyesmi sosem szokott elriasztani: némi faragás és a probléma megoldva.

A fürdőszobai óralapot befűrészeltem 3 helyen. Így lett négy sáv. A sávokat kifestettem akril festékkel kékre és fehérre. Megterveztem a számokat, majd transzfertechnikával felvittem az óralapra. Végül beillesztettem az óraszerkezetet, N. pedig felfúrta a fürdőszoba falára.


Vili óráját a konyhai tábláknál használt  fekete táblafestékkel festettem. Ezek után csak a számokat kellett kitalálni, amiben persze inspirációként segített a net.


Mint látható, ez sem sikerült elsőre, de szerencsére letörölhető az elrontott rész. :)


Végül ez is a helyére került.


Nándi órája eredetileg Real Madridos lett volna, de az idő múlik, közben pedig CR7 átigazolt a Juventushoz. Azóta Nándi kettősségben él: CR7 és a Real Madrid között nem tudott választani. Kompromisszumként Forma 1-es órát kért. :)
Az autót nem vállaltam transzferrel megoldani, így az ragasztott kép lett, a számok, pontok pedig a fürdőszobai órán megszokott transzfer, amit aztán át kellett festenem filccel, hogy tényleg látszódjon is.


Ma felkerült a szobája falára. :)

Nincsenek megjegyzések: