Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2018. szeptember 9., vasárnap

Az ország tortája - Vili tortája

Amióta létezik ez az "Ország tortája" sztori, a sárgabarackos kölestorta nyerte el legjobban a tetszésemet. Ha lehetőség volt rá, akkor ezt kértem cukrászdában és bevallom: meg sem néztem, hogy kellene elkészíteni.


Vili most betöltötte a 18-at és valamilyen barackos tortát kért. Mivel még mindig tartom, hogy amíg tudok és igény van rá, saját sütésű tortát készítek, idén eszembe jutott a kölestorta. Miután elolvastam az elkészítését, picit megrettentem, de aztán kiderült, hogy nem az elkészítése a legnehezebb... hanem a hozzávalók beszerzése. :(

Elkészítés délelőttje, Auchan: se köles, se mandulaliszt, de még lenmag sem. Eladó -akitől mindezek új lelőhelyét megkérdezhettük volna- még annyira sem.
Futás a Sparba. Köles, lenmag kipipálva, mandulaliszt viszont nincs. Mivel az idő szorított, hiszen másnap már buli, ez a torta most graham liszttel készült. Így is finom lett, bár a kellő szilikonforma sem állt rendelkezésre. Maradt az a megoldás, hogy késsel kivágtam a mélyedéseket, amit gondos kezek megtöltöttek (meg a hasukat is :P ) baracklekvárral.Anya sárgabarack befőttje van benne és a díszítés is az, a csokiszívek vásároltak. ;)

Nincsenek megjegyzések: