Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2021. január 3., vasárnap

Szilveszter

Kb. 5 éve, hogy szilveszter estére kerestem ötleteket és ehhez hasonlót találtam egy külföldi oldalon.
A tasakokat sima barna csomagolópapírból hajtogattam, az órákat gépen szerkesztettem és nyomtattam. Este 7-től éjjel 1-ig van 6 tasak, egyedül éjféli tasak nincs.

A tevékenységek hagyományosak, legtöbbször csak az változik, hogy melyik tasakba kerül bele. Sokszor sikerül tartani az időkorlátokat, de ha megcsúszunk -mint idén- akkor sincs baj, hiszen ez egy játék. ;)

7 óra: ez a jelmezek megkeresésének órája. Térképeket rajzolok a lakásról és bejelölöm, hogy kinek hová rejtettem a világítós cuccait, a parókákat, a dudákat, éppen, ami van az adott évben.
Idén még azt is megvariáltam, hogy kié a térkép. Különböző rejtvények megfejtésével jöttek rá, hogy melyik térkép kihez tartozik.

8 óra: a vacsora ideje. Ez most csúszott egy fél órácskát, így nem tudtuk befejezni 9-re, amikor már a következő tasakot kellett volna nyitni.

9 óra: Játék-óra. BINGO minden évben van, most már év-független, sokszor játszható formában sikerült elkészíteni. Ha karácsonyra kaptak társast, akkor azok is előkerülnek ismét, meg úgy egyáltalán: a 34 társasból csak tudunk már választani egy órára valót. A Mars terraformálását nem ilyenkor vesszük elő. ;)


10 óra: karaoke. Mindenki énekel, akár egyszerre is, teljesen változatos műfajokban és nyelveken. A fiatalok általában mai angol számokat, mi inkább magyar retrót, a szüleim (ha itt vannak) magyar nótát. Ez tovább szokott tartani, mint egy óra, de nem baj, mert a következő óra:

11 óra: sütemények, mártogatós finomságok, szerencsesütik. Elég idő telt el a vacsora óta, hogy jól essen a sütemény. ;)

Idén is volt szerencsesüti, de ez nem minden évben van, csak ha belefér az időbe. Nekem a következő idézet jutott:

"Az igazak segítséget kapnak az Úrtól, erőt a szükség idején." (Zsoltárok 37:39)

Akár az igazak táborát gyarapítom, akár nem, nem tűnik egyszerűnek a 2021 sem. :)

12 óra: himnusz, koccintás, kimegyünk, megnézzük a szomszédos tűzijátékokat, telefonálunk és -ha nem felejtjük el, mint idén- virslit eszünk.

1 óra: mostani újdonság volt a Just Dance. Eddig karaoke volt, vagy társasjáték, ami kimaradt, vagy alvás. :) Most együtt táncoltunk, lemozogtuk a vacsorát és a nasikat. Ilyenkor örülök, hogy a nappali részben ugrabugrálva is elférünk 6-an is.

Összességében hamar eltelik a 6-7 óra, bár idén hajnali 3-kor feküdtünk le, pedig tudtunk volna még táncolni, csak elfogyott az ingyenes keretünk. ;) Tévét nem szoktuk bekapcsolni, amúgy sem nagyon nézünk tévét. Beszélgetünk, jókat nevetünk magunkon és egymáson. Örültünk, hogy együtt lehetünk, még ha nem is mindenkivel, akivel szerettünk volna.

Reménykedjünk egy egészségesebb, boldog új évben!

Nincsenek megjegyzések: