Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2017. február 26., vasárnap

Textilfestés akrilfestékkel

3 hónap alatt elkészült tárgyakkal jövök. A terítőt konkrétan két hétig kerülgettük a nappaliban.


Az egész Lelle párnáival kezdődött. Az interneten kinézett 2 párnát (párnahuzatot) az ágyára. Az egyik még decemberben elkészült, mert az volt az egyszerűbb. Sima fekete párnahuzatra stencillel, fehér akrilfestékkel felvittem az ESC feliratot, pont úgy, mint ahogyan itt magam előtt a billentyűzeten látom. A másik, összetettebb (mivel annak mindkét oldalán bonyolult felirat lesz) még mindig nem készült el. (Konkrétan még a huzatot sem varrtam meg.)Közben ugyanis eszembe jutott, hogy a húgomnak is készítek párnát karácsony előtt, amit rögtön ki is nézett magának Vili, úgyhogy ebből tényleg készült egy másodpéldány. Látható, hogy két különböző párna, mert a sárga fotelesben végül lejjebb került a wi-fi jel. :)Szintén a húgomnak az ebédlőjébe készült türkiz pöttyös párna. A stencilt magam vágtam, a szokásos eljárással megfestettem, majd megvarrtam az 5 cm magas székpárnákat.Aztán magunknak, a nappaliba készült egy 3 1/8 számozású párna, ami matekos létünkre sem három egész egy nyolcad-ot jelent, hanem március 18-át. :P


Végül egy inspirációs képnek köszönhetően stílszerűnek éreztem a házunkba egy hosszú, cm-terítőt. :)
Inspiráció:


Mi terítőnk -kevésbé jó fényviszonyok mellett és valóban méretarányos osztásokkal :P:
A festés egyébként nagyon egyszerű, csak türelemjáték.
  • Elkészítem a stencilt (kinyomtatom, műanyagból kivágom) vagy (a cm terítőnél) maszkolószalaggal bejelölöm.
  • Kikeverem a színeket és a mezei akrilfestékhez teszek textil médiumot, hogy ne legyen kemény a festék és jobban belemenjen az agyagszálak közé.
  • Megfestem. Ez tartott sokáig a cm-terítőnél. Mindeközben a nappali padlóján volt kiterítve egy kartonpapírra. Valódi hossza: 250 cm.
  • Száradás után átvasalom, (én a legnagyobb fokozaton, de ez vasalótól függ) és kész.

Mielőtt hiányolnátok, hogy Nándinak nem készült párna, nos, ő egy Creeper-es párnát szeretett volna, ez kakukktojás, mert "csak" varrni kellett, de ez is készen lett még decemberben. :)

Nincsenek megjegyzések: