Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2011. június 24., péntek

(P)Apa-pólók

Apák napja ugyan a múlt hétvégén volt, azonban még most sem késő megvalósítani a következő ötletet.
Idén  a szokásos trüffelek mellé pólót kapott Apa és Papa.


Régóta állt polcon az Awery márkájú transzfermatrica, egy doboz vegyes (fehér és sötét pólóra vasalhatót tartalmazó) doboz és egy doboz fehér pólóra való. (Ilyen gyűjtögetős vagyok, ha meglátok valamit megveszem, aztán sokkal később szokott sor kerülni a megvalósításra.)
Választottam egy-egy idézetet és elkészítettem a képeket. 20 cm x 9 cm-esek. Papa nem egy scrapbook-rajongó, így az övé a mezőgazdaság jegyében készült.


A sötét és világos pólóra másfajta technikával kell felvasalni a matricákat, ennek a menetét próbáltam ábrázolni a következő folyamatábrán. :) Értelemszerűen a fehér sávba a fehér pólók, a szürke sávba a sötét pólók technikáját írtam.


Tanulság: könnyebb dolgozni a "fehér pólós"-technikával, de szebb felületet ad a sötét pólóra nyomott minta. (Ott viszont másodjára sikerült leszednem a matricáról a papírt, az elsőt kidobtam és azzal nagyon megszenvedtem.) Ami mindkettőre jellemző: használjunk bátran élénk(ebb) színeket, mert a nyomtatás és vasalás során kicsit fakultak a színek.

2 megjegyzés:

Napocska írta...

Szuperek lettek mint mindig.

Szunyo írta...

Köszi Napocska. :) De hogy mindig, az erős túlzás. ;) Nem minden látszik ám itt a blogon! (Mint ahogy írtam is: a második lett jó a sötét matricából. Igaz, így utólag azt mondom türelmetlen voltam a háttérpapír lehúzásánál. Szerencse, hogy a pólóra nem volt felvasalva, mert akkor még jobban bosszantott volna.)