Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2011. február 19., szombat

A Ló, a Rossz és a Fakabát

Fehér Ló és fia, a sötét oldalra áttért Darth Vader épp a lakásban száguldozott, amikor lekapcsolta őket az egyik járőr. :))

 Az elmúlt hetek (egyéb más mellett) a farsangról szóltak. Alapvetően nem voltak földről elrugaszkodott igényeik, mégis sok fejtörést okozott egy-egy részlet.
Nándit nem tudtuk lebeszélni a Darth Vader jelmezről. :S A köpenyt és a maszkot kölcsön kaptuk, bár éppen ilyen köpenyt láttam az egyik turiban is egy ezresért. Ott vettem egy "eredeti" Star Wars övet 300 Ft-ért. A fénykard saját beszerzés, elemes, tehát még hangot és fényt is kiad. Ezzel a jelmezzel több gond nem volt, póló és nadrág adott volt.
 
Lelle fehér ló szeretett volna lenni. Mint mindegyik gyerekem, ő is elég határozott elképzelésekkel rendelkezett. Először is ne a haja legyen a sörény és nem szerette volna, ha csak füleket rakunk a fejére. (Na, ja, egyszerűsíteni akartam a dolgot. :P) Végül a turiban vett végtelen fehér anyagból lett egy kezeslábas viszonylag kevés idő alatt (2 óra) és az utolsó fekete bársony maradék anyagot rávarrtam patának. De a fej!!!!! Huh... először is a gondolat, hogy sapka-jelmez lesz, Ann-tól jött. De nem volt szabásminta. Egyáltalán nem láttam még csak közelről sem sapka-jelmezt! (Ő legalább drámajátékokon már látott ilyet készen. Én soha.) Tervezés, kiszabás, varrás... Elszabás... Mégegyszer... Szerencsére másodjára már teljesen jó lett, rá is ment a fejére. :D Éjjel a sörény befűzése a fejbe, reggel 7-kor még a tépőzár bevarrása a sapkába, mert éjjel társasházban már nem varr az ember. És már indultunk is az oviba...


Szerencsére volt egy hét kipihenni ezeket a fáradalmakat.
Vili is elég hamar kitalálta, hogy rendőr lesz, de igazoltatós, utcai rendőr szeretett volna lenni. A nadrággal és inggel nem volt probléma, az ünnepi cuccai. :)) Láthatósági mellényt vettünk az egyik hiperben, azt a méretére alakítottam. Méterben lehet kapni fényvisszaverő szalagot, vettem az 5 cm szélesből, abból vágtam ki a Rendőrség-Police betűket. Ezeket felragasztottam a mellény hátára.
Itt meg a sapka okozott gondot. Háromféle sapkája szokott lenni a rendőröknek: baseball-sapka (végső esetre tartogattam), vagy tányérsapka. Alacsonyabb beosztáshoz kék, magasabbhoz fehér. De sehol sem találtam sapkát! Végül Gabinak köszönhetően az egyik turiban volt és félretetette nekem estig. (Itt is köszi!) Meg is vettem, bár amerikai kék rendőrsapka volt, de volt tartása. Erre a lóbőrből maradt fehér anyaggal varrtam másik bevonatot, vettem kék szaténszalagot köré és arany színű zsinórból fontam az elejére díszt. A kiegészítők (pl. fegyver) egy része adott volt, más részéről most derült ki, hogy az évek során elveszett (bilincs pl.) így azokat ismét be kellett szerezni.


Ráadásként mindhárom gyereknek süti az oviba, suliba, ami idén is farsangra való csöröge-fánk (=herőce) volt.


 Itt pedig néhány kép vegyesen a jelmezesekről:

2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Nagyon édesek! És a lóért pedig hatalmas kalapemelés, zseniális lett!

Ann írta...

Nagyon helyes lovacska lett, a másik ló szívesen látja vendégségbe ;)
Természetesen a többi jelmez is nagyszerű! A fánkot is szívesen látjuk :D Nyitom az ablakot - ha még maradt belőle :P