Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2011. január 22., szombat

Kis elmaradás

Khmm... khmm... alig egy hónapos. :)
Netes fórumunkban idén is megrendeztük a karácsonyi ajándék-húzást. Ennek keretében kézzel készített ajándékokat szoktunk egymásnak ajándékozni és általában dec. 23-án este szokott kiderülni egy közös netezés alkalmával, hogy ki-kinek küldött és mit. (Merthogy addig ki sem szabad bontani.)
Én ezt az óriási csomagot kaptam és mivel futár hozta, még feladó sem volt ráírva:

23-án este lehullt a lepel és kiderült, hogy Brigitől kaptuk ez az óriási csomagot. Kibontva, egy aranyos hóembert találtunk benne egy gyönyörű karkötővel. Azóta mindkettő illő helyre került: a hóember a gyerekek polcára, a karkötő -sokszor- a karomra. Itt is köszönjük, Brigi!


Én -furcsa véletlen- Brigit húztam viszont. :)) Sokáig gondolkodtam, mit is adhatnék, aminek még hasznát is veszik. Végül egy társasjátékot gondoltam a családjára szabni és ez a német klasszikus Malefiz volt.
 

A négy játékos természetesen a 4 családtag lett, saját tábor-zászlókkal. A csapattagok sógyurmából készültek, mert karácsony előtt 8 fabábunál többet már nem tudtam beszerezni az egész városban. A sógyurmát kiszárítottam, befestettem akril festékkel, aztán színtelen körömlakkal "fixáltam". A játék alapja PS-sel készült, két A4-es lapra kinyomtattam, majd két könyvkötő kartondarabra felragasztottam.


 A várat szintén megrajzoltam és kinyomtattam, kartonra ragasztottam. Az "akadályok" csontvázak lettek, mivel a gyerekei fiúk, gondoltam tetszeni fog nekik. Mellékeltem egy játékszabályzatot is hozzá.
 

(Teszteltük a 3 gyerekkel és bár kicsit gonoszkodós játék, nagyon tetszett nekik. Neten megtaláltam a 6 személyes változatát is -leginkább a lépések miatt volt rá szükség-, tehát meg fogom csinálni magunknak is. :))

Nincsenek megjegyzések: