Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2010. április 8., csütörtök

Játékok

Folyamatos csúszásban vagyok. Gyakorlatilag mindennel. Na, jó: a matek dolgozatot csak megírattam ma. ;)
Ezek a játékok és díjak sem most kerültek hozzám, de örülök, hogy itt vannak és köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám. Azt meg már remélem tudjátok, hogy csak türelemmel (naaaagy-naaaagy türelemmel :P) kell várni, hogy reagáljak. :))
Legyen az első a táskás-játék! Zsuzsi kérte, hogy mutassam meg, mit hordok a táskámban.
Két táskát hordok. Egy minimál típusút maximális tartalommal. Ennek 10 cm x 15 cm a mérete és valóban: egy boríték vagy recept sem fér bele összehajtás nélkül. Bezzeg a sok számla! Azzal van tele. Benne vannak a személyes iratok, ilyen-olyan kártyák, stb., némi készpénz. Bele szoktam gyömöszölni a mobilomat és még a kulcscsomómat is. Egy így egy komplett dagadt pénztárca. Szeretem, mert sehol sem mondják, hogy tegyem be az értékmegőrzőbe vagy mutassam be, mi is található benne. Remek, ha valahová csak el kell ugrani.
A másik táskám a "munkatáska". Ez egy kb. 40 cm x 30 cm-es táska. Benne van első körben MINDIG a fent említett kistáska :DDD, (mint a Matrjoska-babák, mert ha ki-be pakolok, akkor tuti valami kimarad, mint egyszer a bérlet...) egy valódi pénztárca, ami a kisebb táskába nem férne bele, esernyő, két garnitúra táblafilc és két garnitúra kifogyott táblafilc :P. Női piperedolgok, a két fotófüzet a gyerekekről és persze tankönyvek. 4 db ebben az évben: egy matek könyv, egy matek feladatgyűjtemény, egy info könyv és a kapcsos füzetem. Ma még a dolgozatok is benne voltak, szerencsére ebben gyűrődésmentesen elférnek az A4-es lapok. Ha jut időm -nem szokott-, akkor még beleteszek egy fél liter ásványvizet, nagggyon-nagggyon ritkán valami zöldségsalátát ebédre. (Hahhaha... van, hogy 11-kor kell megennem, lehet, hogy fél kettőkor.) Így lesz ebből is dagadt táska. :))

Atyustól egy Napfény díjat kaptam, ami igazán jól esik így a betegségek után! Köszönöm!

A másik játékra Teebolya hívott meg. Könyvekkel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni.
1. Mi volt életed legrosszabb könyv élménye?
Van néhány befejezetlen könyvem. Pl. Vízkereszt vagy amit akartok. A Shakespeare-könyvek egyébként azért nem jönnek be, mert a felépítésük olyan, mint a forgatókönyv. Jobban szeretem a "folyamatosabb" könyveket. Ha nem lett volna pl. Szabó Árpád: A trójai háború c. könyve, az Odüsszeiaval is elvéreztem volna. Így viszont az egyik kedvenc könyvem.



2. Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?
Nehéz visszaemlékezni egyetlen könyvre, úgyhogy biztosan nem volt egyetlen kiemelkedő.
3. Olvastál már olyan könyvet, ami komolyan a frászt hozta rád és félelmet keltett benned?
Nem. Sem filmben, sem könyvben nem szeretem a "frászosakat".
4. Mit használsz könyvjelzőnek?
Bármit, ami a közelben van. Sokszor semmit, ha folytatom, megkeresem az adott oldalt.
5. Mikor szoktál olvasni?
Abban a 10 percben, ami az ágyba kerülés és elalvás között eltelik. :)) Vagy ha tudom, hogy valahol sokat kell várakoznom, akkor oda viszek könyvet. Mozgó járműveken megfájdul a fejem az olvasástól, így nem tudom kihasználni a fél órás munkahelyre-utazási időt.
6. Mi volt az első könyved amit olvastál?
Ismét egy nehéz kérdés. 7-8 éves korom körül a szülinapomra kaptam egy hatalmas dobozt, teli könyvvel. Néhány cím rémlik: Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony, Török Sándor: Falatka királysága...
7. Puha kötésű, vagy keményvfedeles?
Mindegy.
8. Mit olvasol most?
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége.
9. Hányadik oldalon jársz?
153.
10. Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leöntöd, leeszed, egyéb barbárság)?
Igyekszem elkerülni, de előfordult már, hogy leettem véletlenül. :O (Mondjuk egy nagyon látványos nyomot hagyó csokival.;))
11. Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Igen. A mostani könyv aktuális borítója alapján nem biztos, hogy leemeltem volna a polcról egy boltban vagy könyvtárban, de mivel előbb láttam a belőle készült filmet, így már nem zavar, hogy milyen a borítója. :))


12. Az oldalszám?
Egyáltalán nem.
13. Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Igen. Elég sokszor. Ennek ellenére mindig végigolvasom.
14. Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Igen, szinte minden könyvünket olvastam többször. (Kivéve Shakespeare. :P)
15. Ért könyvekkel kapcsolatos baleset?
Nem emlékszem ilyenre.
16. Eladod -ajándékozod a könyveidet, vagy mániákusan ragaszkodsz hozzájuk, akkor is, ha nem tetszik?
Nem szoktam továbbadni, inkább csak kölcsönadom a rokonoknak, ha kérik. Ha megtetszik nekik, természetesen az övék lehet. De csak azért, hogy megszabaduljak tőlük, nem szoktam elajándékozni.
17. Még a fürdőbe is magaddal viszed az aktuális olvasmányt, vagy csak otthon olvasol, esetleg más meghatározható helyen?
Lásd 5. pont.
19. Vezetsz az olvasmányaidban valamilyen rendszert, felírod-e az elolvasott/megvett/megveendő könyveket?
Nem. Szoktam emlékezni az áhított könyvekre.

Kíváncsi vagyok a táskája tartalmára, könyvélményeire Bobonak, Rikának és Ann-nak. :)) De ha nyűgös az ilyen megnyilvánulás, akkor könyvekkel kapcsolatos scrap-oldalakat is elfogadok. :))

5 megjegyzés:

Nóri írta...

De jó olvasni rólad, hogy a Trójai háború az egyik kedvenced! Én ötödikben olvastam, akkoriban nagy rajongója voltam a görög mitológiának, rengeteget ismertem a könyv végén felsoroltakból.

Szunyo írta...

Én még most is szeretem a görög mitológiát! Egyszer kölcsönadtam ezt a könyvet és persze nem kaptam vissza. Nem olyan régen sikerült netes antikváriumból megszerezni újra.

Rika írta...

Szegény gyerekek biztos örültek volna, ha épp a matek dolgozatra nem jut időd :-)) Köszi a játékot, egyszer talán megírom... A görög mitológiát én is imádtam!

Mackapufa írta...

ad1. A Szabó Árpád könyvre lecsapok, mielőtt kimegyek a nyáron görögbe, fel kellene idézni 1-2 dolgot :) Ígérem, tőlem visszakapod :)
ad.2 Az időutazó felesége könyvnek pont ezt a borító változatát kerestem. Anno 4 éve 2 borítóval jelent meg, az egyik ez, a másik egy semmitmondó zöld színű. A mostani 2010-es kiadáson pedig a filmes poszter található. Uncsi. Szóval szerintem pont ez fejezi ki legjobban a történetet :)

Szunyo írta...

Nahát, Kati! Mindig tudtam, hogy furcsa ízlésed van! :P:P