Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. augusztus 26., szerda

Barátság-takaró

A foltvarrósoknál még sosem vettem részt semmilyen játékban. Valahogy nem éreztem magam elég "foltvarrósnak", a gépem sem tud semmilyen extrát, pl. hímezni sem. Szóval kicsit kibicnek érzem magamat, de szorgalmasan olvasom a blogjaikat, csodálom a munkáikat. Colette meghirdetett egy játékot, amit már egyrészt a színei miatt sem bírtam kihagyni. Másrészt 15 cm x 15 cm-es blokk megvarrása belefér még az időmbe. ;) Harmadrészt jó móka és még nyerni is lehet vele!

A gond azonban az volt, hogy a gépem és én magam sem tudok hímezni. Milyen témát válasszak a blokk témájának, ami egy kicsit én is vagyok? Aztán eszembe jutott Hana névnapjára készített képeslapja, ami szinte adta magát. :) Így a scrapbook keveredhet a foltvarrással, hiszen már az eredeti, papír alapú képeslapon is voltak varráslyukak, így most jól "vissza lehet adni" a technikát.



Hozzávalók:
pecsét: Simon Says Stamp Hello flowers
kordbársony és vászon anyag

textilfilc narancs és barna színben
gombok


Előszedtem egy régi kordbársony anyagot, ami emlékeztetett a kraft-papírra és egy sima fehér vásznat. Ugyanazokkal a Simon pecsétekkel pecsételtem, viszont itt textilre való filctollal festettem be a bélyegzőt és ezzel bélyegeztem a virágokat.
A fehér anyag szélét nem téptem, hanem gondosan levarrtam és kirojtoztam.
Gombokból is nagyobbakat választottam, Hana lapja ugyanis kisebb volt, mint 15 cm.
A blogcímet sima önfestékező bélyegzővel raktam ki, majd textilfilccel azt is befestettem, úgy pecsételtem. A Szunyó felirat kézi firkálmány. Ezeket a filcnek megfelelően vasalóval fixáltam.
Végül, hogy legalább a fedlapot és a bélést összetűzzem, a pecséttel harmonizáló alakzatokat fércelgettem kézzel a közepébe, majd az egészet dupla tűvel körbetűztem, összefogva ezzel mindhárom réteget.
Remélem Colette elfogadja és megfelel a feltételeknek! :)

4 megjegyzés:

Timcso írta...

Wow! Milyen ötletes!!!!!Nagyon-nagyon tetszik!!!:)

Ann írta...

Nagyon kedves kis darabkája lesz az egésznek :)
Amúgy ez csodás ötlet Colette-től, olyan szívesen részt vennék benne, de ugye nincs kreatív blogom... így jártam.

BoBo írta...

Nagyon jól sikerült, szépen átdolgoztad papírról vászonra. És milyen gyorsan:-)

KisMesterek írta...

Nagyon klassz lett ezzel a pecsételéssel, nem is szólva az ötletről, hogy a papíralapú képet textilre változtatod.