Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2008. augusztus 31., vasárnap

Nyaralós minialbum

Végre elkészült, lefényképeztem és van időm fel is tenni (:P) a nyaralós minialbumot. Itt és itt tettem már róla említést. Hol a fólia-víz miatt volt érdekes, hol a tároló doboza miatt. Most talán önmagáért. :))
A teljes album:A minialbum a Lime-készletből készült, de mivel 14 oldalas és nem gondoltam, hogy erre elég lesz a papír, ezért kibővítettem még két színnel, a pirossal és a kékkel. Ami érdekes lehet még, az az egészen végigvonuló matricás és házi kaparós technika. Mesinél láttam először a magyar matricás technikát és úgy gondoltam, színesben miért ne lehetne? Ezért ehhez az albumhoz terveztem színes matricákat, színes lézernyomtatóval kinyomtattam (nem én, hanem 100 Ft-ért az egyik szalon), aztán már csak a helyét kellett megkeresni és feltenni. A komment matricára alkoholos filccel lehet írni, a képen még üres a helye.A másik a házi kaparós technika, amit célszerű fóliára, de tükörképpel kinyomtatni tintasugaras nyomtatóval, majd a megfelelő helyre illesztve jó erősen átkaparni a papírra. A végeredmény inkább olyan "pecsételős" hatású lesz, de egyedi, az biztos! Így készült két hozzászólás-doboz is és ez a címoldalon levő "tényrögzítő" is. :))


Az egész indulásakor pedig maguk az album alapok is sk. készültek. Keményebb kartonok, sárga pamutvászonnal összedolgozva, olyan "könyvkötős" módon.
Itt estem át először a tűzkeresztségen, hogy milyen is már elkezdett, erősen odaragasztott hagyományos oldalt visszabontani valamelyest. Még a magam hibájából sem tanultam, mert az apás albumnál ezt is megismételtem. :S

A holnapi nap az első iskolai/ovis nap miatt elég rohanós lesz, de kedden felteszem az elkészítési módját.
Annál is inkább, mert teljesen elkészült az apás album is, és annak az alapja is ilyen vászonos.

Úgyhogy a jövő héten még kétszer jövök. :))

5 megjegyzés:

krisssz írta...

Nagyon klassz lett, és szuper ötlet ez a matricás technika.

Napocska írta...

Szia

Hú, de szép, csak ámulok

ScrapMona írta...

Ez fantasztikusan néz ki. Egész leutánoznivaló ötletáradatot tartalmaz.

Budaházi Brigitta írta...

jó látni Tőled hagyományos dolgokat is megint. nagyon szép az egész album.

Rika írta...

Annyira tetszik! Tele van ötlettel és a készítési módja is nagyon érdekel. Van mit tanulni Tőled :-)