Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2017. december 23., szombat

Jászol

Ez a jászol 17 éves. Egy régi Burdában volt a "szabásmintája" és az összeállítási útmutatója. Már akkor nagyon tetszett, főleg hogy forgathatós a belső része, de nem volt kinek elkészíteni. Mivel nekünk általános iskolában a technika tantárgy keretében pl. lombfűrészelni kellett és menetet kellett vágni (azt hiszem ez volt a B tanmenet, mert az A az mezőgazdasági tevékenység volt, azt meg nálunk amúgy is napi szinten űzte mindenki), szóval a lombfűrészelést simán bevállaltam volna én is.


Amikor megszületett Vili, akkor kerestem a Burdát, de már ki emlékezett arra, melyik Burdában volt!!! Végül sikerült megtalálni és férj bevállalta az elkészítését. Azóta ez a jászol már mindenféle volt, színesre volt festve eredetileg, a szalmatetőn sokszor tényleg beesett volna az eső, a bábuk néha hiányosak voltak (nem találtuk), néha pedig az egész jászol hiányzott a fa alól. :)

Tavaly szétszedtem és fehérre festettem, de összeállítani már nem volt idő. Így idén már előnnyel indultam, viszont most eszembe jutott a világítás!


A megvalósítás még nem tökéletes, de szerencsére -Apának köszönhetően- nyáron nem felejtettem el a sok szalmaszálat aratáskor, így a tető rendben van! A bábuk mozgatása és a világítás egyszerre még nem megy, de talán jövőre!


A körbeforgatható figurák: egy pásztorfiú, egy lány, két bárányka, majd a három királyok. :)Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: