Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2016. október 20., csütörtök

Scrabble

Sokáig gondolkodtam, hogy a lakás legkisebb helyiségében milyen dekoráció legyen...
Nincs felcsempézve plafonig egyik vizes helyiségünk sem, vagyis elég nagy fehér felület van ezekben. Mivel a gépemen egy teljes mappa interneten fellelhető inspirációs képekkel van tele, -külön-külön válogatva- időnként végig szoktam nézegetni. A választás a scrabble betűkre esett, talán élőben látva Kati is kedvet kap egy ilyen dekorációhoz. :)


Inspirációk:

A sima scrabble azonban túl egyszerű, így még két kis csavart vittem bele: egyrészt két fal találkozásánál "átfolyik" a szöveg a másik falra, másrészt a kereszteződésben szereplő betűket fekete alapon fehérre festettem. Ehhez kb. 9,7 cm x 9,7 cm-es négyzeteket vágtunk ki farostlemezből. (Azért ekkorákat, mert ekkora hely maradt egy előző vágásból. :P)
Csiszolás után lazúroztam, illetve a feketét akril festékkel festettem.

Ezután jött a már jól ismert stencil-technika a betűk felfestésénél:


Szokás szerint megcsiszoltam egyenként, hogy kicsit antik hatása legyen:


Majd kétoldalú ragasztóval felragasztottam az előre berajzolt helyekre...Éjjel pedig a folytonos csörömpölésre felriadva azon totóztam, hogy éppen melyik betű esett le... Reggelre csak 8 betű maradt a helyén, ezért ma szilikonnal visszaragasztottuk az összeset.Ha te is szeretnél ilyen táblácskákat (akár ettől eltérő színben is), vedd fel velem a kapcsolatot! szunyoka(kukac)freemail(pont)hu
Update: Azóta az a 8 betű is leesett, szép sorban egymás után, úgyhogy azokat is szilikonnal rögzítettük. Szilikonos betű még nem esett le, az a tuti. :)

Nincsenek megjegyzések: