Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2016. március 28., hétfő

Ország, város, fiú, lány, ...

Ugye, van még, akinek ismerős?
Már karácsonykor is akartam írni erről a játékról, aztán majd most... :) Nálunk nem telhet el úgy hosszabb ünnep, főleg, ha nyolcan összejövünk, hogy valamelyik este/délután ne kerítenénk sort egy nagyobb játékra. Nánditól (9 év) Papáig (67 év) mindenki szereti ezt a régi játékot, a hagyományos módján, papíron.


Vannak szabálymódosítások a gyerekek "tudásához" igazítva. Pl. a híres emberek lehetnek mesehősök is, nem csak Nándinál. Így a Mikulás, Okoska (Nándi), Oriza Triznyák (Mama), Fiona (Kati), Ursula (Vili) megfér az összes politikus (Mama), az összes focista, darts- és Forma1 versenyző (Nándi, Vili), az összes (III., IV., akárhányadik) uralkodó (főleg Vili és Nándi) mellett a celeb világ, az összes irodalmi és bibliai alak társaságával. :)
Országoknál Vili kérésére megengedtük a már nem létező, de valaha létezett történelmi birodalmakat, jöhet az NSZK, NDK, a Frank Birodalom, de az Oszmán-Török Birodalom is. :) Növényekben, állatokban főleg Lelle jó. (Pacu hal, tollborz fű, kilencöves tatu... :O)

Eddig úgy játszottuk, hogy amikor valaki, -általában egy felnőtt- "stoppolt", akkor Lelle és Nándi még beírhattak időn túl 1-1 hiányzó választ. Ma kipróbáltuk, hogy egy homokórával adtunk egy minimum-időt, amíg nem lehetett stoppolni senkinek, aztán szabad volt a vásár. Ez most jobban bevált, Lelléék is több pontot szereztek így, mert nekik még az írás is lassabban megy. (Volt, hogy Papa 2 perccel később már a saját írását sem tudta kiolvasni. :) )

Az a legmulatságosabb -karácsonykor előfordult kétszer is talán-, hogy Papa félreértette a betűt. P helyett gyorsan teleírta T betűs megoldásokkal, lestoppolta az egészet és csodálkozott, hogy nekünk nem azok a megoldásaink... :)

Még azokból is rengeteget tanulunk, amin vitatkozunk, aminek utána kell nézni, mert nem értünk egyet, mert olyan valószínűtlennek látszik...

Nincsenek megjegyzések: