Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2012. október 25., csütörtök

Október 23.

Hana egy kérés kapcsán kedvesen érdeklődött, hogyan is vagyok mostanság és hogy reméli visszatérünk Tündével a scrap-világába. :)
Való igaz, hogy a scrapre mostanában 0 időm marad, de azért fél szememet a scrap-világon tartom, követem ám az esményeket, mégha alkotni nincs is időm. Mindmellett azért próbálom becsempészni a scrap-et a jelenlegi alkotásaim közé. A digitális tananyagok készítésénél a digitális részét, október 23. kapcsán pedig a hagyományosat is próbáltam.
Az iskolánkban minden munkaközösség "kap" egy ünnepet, amelynek a megünnepléséért felelős. Idén nekünk, az informatika munkaközösségnek október 23. jutott. Ez azt jelenti, hogy a két nagy (udvarra vonulós) ünnep közül "megnyertük" az egyiket. (A másik, március 15. lesz, azt pedig a matek munkaközösség kapta, de abban már nem kívánok ennyire tevőlegesen részt venni. ;))
Adott volt tehát a feladat: az október 23. megünneplése méltó módon. Segítséget kaptam, egy magyar szakos kollégát, akivel megbeszéltük, hogy a neten fellelhető műsorokat hogyan illesszük össze, illetve ő végezte az összeolvasás-próbát is, koordinálta a műsort. Megvolt a forgatókönyv, kellettek hozzá zenék. Neten fellelhető mindenféle mp3 formátumban, leszedtem néhány legálisat és aztán megvágtam mindegyiket, mert a technikus kollégát nem kérhetem meg, hogy az 5 perces számból megkeresse műsor közben azt a 2 percet, ami lényeges. Megvágtam és összeszerkesztettem tehát a zenéket a műsorhoz és ki is írtam CD-re, sorrendben, hogy csak a PLAY/PAUSE gombokat kelljen nyomkodni a kollégának.


Harmadik nagy falat a dekoráció volt, amihez volt egy ötletem, amit aztán erősen le kellett redukálni, merthogy a hozzá szükséges anyagokat (papírok, kartonok, díszítő elemek) saját zsebből kellett volna, hogy állja a munkaközösség vagy én. Maradt tehát a fekete-fehér-piros kombináció, kicsit Facebook-timeline utánérzés, meg egy kis scrapbookos dokumentáció. Nagy sikert aratott a zárójel-kivágó és a sarok lekerekítő eszköz. :) Bevallom: ennél több díszítő kelléket nem mertem kitenni az eredeti szándék ellenére sem, mert féltem, hogy lába kél az érdekességeknek...
A Vezetőség elégedett volt az ünnepség/dekoráció színvonalával, ennél több nem is kell. ;)

3 megjegyzés:

Tipitá írta...

Ügyes vagy!! Azért az érdekes, hogy minden munkaközösség kap egy ünnepet. Nálunk mindig a magyarosok kapták, és most is. (Magyar-töri szakos vagyok.)

{Hana} írta...

De jó hogy írtál!!!! Nagyon jó lett, én biztos értékeltem volna anno. A költségvetést ismerve, 10-ből 20 pontot kapnál nálam :)

Szunyo írta...

A magyar (és töri) szakos kollégák anno fellázadtak, hogy minden ünnepet nekik kelljen csinálni "szakmájukból adódóan". Így a 10 munkaközösség évente váltakozva "kap" ünnepeket. Tavaly október 6. volt a miénk (előtte a kommunizmus áldozatainak emléknapja), ezek egy-egy 10 perces rádiós megemlékezések, de mire megszerkesztettem, kiderült, hogy elromlott az iskolarádió és október 6-ig meg sem javítják. :O Gyorsan át kellett írni "felolvasósra".
Hana! Köszi. ;)