Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2012. március 3., szombat

Peloponnészosz

Viliék épp a görögöket tanulják és február elején projekt-munkát kaptak. Alakult 5 csapat, mindegyikben 6 gyerek. Mindegyik csapat kapott 1-1 nagy témát, amit tovább bontottak személyenként. Viliék Spártát kapták, ő ezen belül a peloponnészoszi szövetséget és -háborút választotta.
A projekt fizikai megvalósítása nem volt kötött, én úgy gondoltam, ebbe most nem folyok bele. Gyűjtött anyagot netről, kapott kölcsön-könyvet osztálytárstól. Az első összejövetelen kitalálták, hogy PowerPoint bemutatót készítenek a témáról, aminek elsőre nem örültem, mert tudtam, hogy a program lehetőségeit nem ismerik. Amikor komollyá vált a dolog, Vilinek kis gyorstalpalót tartottam és megcsináltam a hátteret a 300 c. filmből vett képpel, letöltöttem a Diogenes betűtípust és megcsináltam hozzá az ő és ű betűket, mert ez hiányzik általában a betűtípusokból. A többi az ő munkája, max. csak "szépítészeti" dolgokba szóltam bele. 5 diából áll a része, ha egy dia lefutott, akkor kell csak kattintani, egyébként automatikus. Ilyen lett: (katt a képre)

A projektek előadására a szülők is hivatalosak voltak egy szerda délután, amire nem tudtam elmenni, mert még órám volt, Apa ment.
Egyedül Vili nem olvasta papírról a diákhoz tartozó szöveget, igaz, itthon annyiszor megnézték, hogy teljesen "bele-szerelmesedtek" és még talán Nándi is tudná fejből a kommentárokat. Vilit meg nagyon érdekli ez a téma, tehát nagyon hamar megtanulta a legkisebb részleteket is. Ennél jobban már csak a rómaiakat várja, amiből szintén projekt-munkát ígértek :))

5 megjegyzés:

verus írta...

Nagyon szuper, szívből gratulálok, és várom én is a rómaiakat (azok meg az én kedvenceim ) :))))

Szunyo írta...

Köszi! :))
A rómaiakról nem biztos, hogy PP bemutató lesz. ;) Az öt csapatból kettő készített PP bemutatót, egy harmadik az istenekből színdarabot adott elő, a negyedik csapat LEGO-ból felépítette Athént és az ötödik, az olimpiákból kvázi "scrapbook-albumot" készített. Nagyon ötletesek voltak, kíváncsi leszek, most milyen ötletekkel állnak majd elő! :)

verus írta...

Mindegyik megvalósítás jól hangzik, szuper sulitok és tanítóitok vannak, nálunk ez a fajta projekt munka ismeretlen volt, mert persze vooolt, de közel nem ennyire szabad szellemű.
Itt meg szinte alap.. :) így a fiúk már ehhez szoktak hozzá :)

Ann írta...

Juca, ha már eleve itt kezditek, innen hova lehet tovább fejlődni??? :) NAGYON tetszik!

Ann írta...

Ja igen: mivel teszel ékezetet betűtípusokra?