Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2010. január 11., hétfő

Varrógép

Az agyam egyre egy új varrógép körül forog. (Aztán a szemeim forogtak, amikor megláttam az árukat. :O)
Mire is kellene nekem egy újabb gép, hiszen az alapvarrásokat a mostani Prima is tudja? Négy lépésben, de anyagforgatás nélkül gomblyukaz, strech és láthatatlan öltéseket is tud. Mint kiderült, ha leszedem a talpat és lesüllyesztem az anyagtovábbítót, akkor szabadkézi tűzést is tudok rajta. Szabadkaros, tehát nadrágszárak, kézelők nem okoznak gondot. Alkatrészei fémből vannak, kilóra is "hozza magát", van benne anyag. A tavalyi (pont) adventi makacskodásától eltekintve nem hagyott cserben és nagyon sok mindent meg tudtam varrni vele. Ha már azok árát nézzük, akkor bőven behozta a 15 évvel ezelőtti 30 000 Ft-os árát, amit a nászajándék pénzünkből ráköltöttem.


És mégis mocorog a kisördög. :O Elnézve a foltvarrósok gyönyörű munkáit, szeretném, ha picit hímezni is tudna. Nem nagy faxnit, de mégis... valami díszítőset. (Mert én kézzel nagyon böte -ahogy errefelé mondják- vagyok a hímzéshez.) A Jézuska megtámogatott egy kicsit, mondjuk épp csak annyira, hogy nyomás legyen rajtam, a "Még nem vetted meg a varrógépet?" miatt, mert persze a család messze nem tudja összehozni a 80 000 Ft-os gép árának felét sem -nyilván nem is vártam-, hiába itt volt a karácsony és itt lesz a szülinapom. 100 000-től többet magam sem szánnék rá, -még akkor sem, ha ez is társam lesz 15 évig- hiszen tényleg csak egy kis hímzés-tudás kellene pluszban. Nem szeretnék digitális kijelzőt, nem szeretnék 60 öltésprogramot. Megbízható, fém alkatrészes gépet szeretnék.

A napokban a legkisebb szandálján tönkrement a tépőzár. Konkrétan a szúrós rész lekopott, szinte már csak néhol állt ki néhány tüske. "Mit veszíthetünk?" alapon fogtam a 2 réteg bőr pántot, meg a régi tépőzárat és rátettem egy friss szúrósat. A gép zökkenés nélkül átvitte a 4 réteget. Féltem, hogy el fog törni a tű, de sima 100-as tű (nem speckó farmervarró) is vitte gyönyörűen. És én megint "elaltattam" a kisördögöt, de a tesóm bejelentkezett a régi gépemre, hátha mégis...

Azért akinek van bevált ötlete egy jövőbeni varrógépre, ne tartsa magában! :))

5 megjegyzés:

Bea írta...

Szia! Nekem is egy kb. 15 éves, 30 ezres gépem volt a mostani előtt. Most ez az új gép egy Pfaff 220c típus- imádom. :)
A régihez képest sokkal rugalmasabb, nem ugrál, ami nekem nagyon fontos ruhák és nyúlós anyagok varrásánál. A régin is volt stech öltés, de az új mégis jobban reagál. És ugyanolyan erős is. Annak idején a szerelőm azt mondta, hogy egy komoly gép 80 000 -nél kezdődik. Tehát, szerintem, ha váltani akarsz, érdemes spórolni rá.

N. írta...

De jó lenne varrni! Anyum varrónő volt fiatalkorában. Van is itthon egy varrógépünk (nem értek sajnos hozzá, nem tudom milyen). Egyszer rászánta magát, hogy megtanítson. Miután majdnem az ujjamat is hozzávarrtam az anyaghoz, inkább elterelt a varrógép közeléből.. :o)

Balogh-Molnár Ibolya írta...

Én egyáltalán nem tudok varrni, szóval nagyon irigyellek!!!
Nézz be hozzám van egy kis ajándékom a számodra!!!

mágika írta...

Szia, egy blog olvasómtól kreatív blogger díjat kaptam, olyan embereknek szeretném továbbküldeni akik szebbé teszik a hétköznapjaimat. Mivel Te ilyen ember vagy, így megtisztelnél, ha elfogadnád.

Szunyo írta...

Bea! Köszi, azt nagyon sok helyen dicsérték, de a neten valahogy nem találtam ezt a típust. Pl. a varrogepcentrum-ban sem. :( Jó lenne azért közelről is megnézni egy ilyet, ha már ennyit kiad érte az ember.