Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. május 11., hétfő

Az első(k)

Sokan invitáltak egy kis múltbeli időutazásra. SzrJudit, Atyus és Salsera arra volt kíváncsi, hogy milyen is volt az első scrapbook képem. Nagyon tanulságos visszanézni most ezeket, de egyáltalán nem szégyellem, hiszen akkoriban fogggggalmam sem volt, hogy már létezik egy ilyen témájú fórum, (a scrap.hu elődje) ahová segítségért is fordulhatok.
Elég mélyre le kellett túrnom a winchesteren, hogy megtaláljam az elsőket. Azért írok többes számot, mert -talán meglepő- de az első oldalaim hagyományosak voltak. :O :)) A két nagymamámnak készült 2006. karácsonyára és mivel akkor októberben született Nándi, mi más lenne a témája, mint a 3 gyerek. :))
A technikája az volt, hogy megterveztem számítógépen még vágás előtt, (elrendezés, színek, papírok stb., még megvannak a psd fájlok :) aztán a saját tervezésű papírokat kinyomtattam és felragasztottam egy 30 cm x 30 cm-es fotókartonra. Így adtam át Nekik, de sajnos az egyik nagyon hamar vissza is került hozzám, Nagymamám váratlan halála miatt. :((


A harmadik kép lett az első digitális oldalam. (Akkoriban elég kevés időm volt, a 2/3 gyerek mellett ugyanis 2 éves közoktatás vezetői suliba is jártam, Nándi beleszületett a második évbe. De azért befejeztem a két év alatt. :)))

Így nézegetve már rajta van, milyen stílust szeretek. Színek közül kedvencem ez a három (zöld, drapp, tégla) és a fémkütyük is megjelentek. Ezeket most is felfedezhetitek a képeimen. :) Itt is minden saját, még a 3 gyerek is. :PP A papírok, a fém betűk, amiket aztán freebie-vé tettem itt a blogon, mind-mind a "szöszöléseim" eredményei, 2007. márciusából. Később ezt a témát átdolgoztam és lett belőle ilyen kép:


Van még egy fajta, amit valamiképpen elsőnek tekintek és ezek az óvónéniknek készített albumok, Vili ballagása alkalmából. Összegyűjtöttem a fényképeket mindkét óvónéniről, amiket a 4 év során készítettünk és digitálisan elkészítettem a lapokat. Előhívattam fotósnál 15 cm x 21 cm-es méretben az oldalakat (volt, amelyeket dupláznom kellett, volt, amelyik személyre szóló lett) és készítettem hozzá borítót szürkelemezből, farmernadrágból. Olyan igazi, első "könyvkötőset", lapozhatót. (A fotók este 11-kor készültek, másnap reggel már átadtuk az albumokat. :O) Így aztán ez másképpen lett hibrid, mint a nagymamáknak készült nyomtatott papíros hagyományos. Ez 2007. április végén történt.


Aztán rá 2 hónapra, 2 héttel a harmadik államvizsgám előtt elindult ez a blog 2007. júniusában.

Így kezdődött tehát és azóta rengeteg mindennel lettem gazdagabb. Tapasztalatokkal, ismeretekkel, látásmóddal, barátságokkal, eszközökkel :P.

Köszönöm Mindenkinek, aki ebben a folyamatban részt vett/vesz. :))

2 megjegyzés:

Szilvi írta...

Klassz volt látni a kezdeteket. Köszi, hogy előkerested. :D Nagyon érdekes, hogy már az első digi oldaladon is ott vannak a Juca-védjegyek, ahogy írtad is. :D

salsera írta...

Nagyon köszi, Juca, h megmutattad, nagyon érdekes volt látni, h Te honnan indultál...!!:)