Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. március 16., hétfő

Graffiti abc

Elkészült a Graffiti készlethez az abc is.



English version of abc and tutorial can be found in Scrapcave. :))

Néhány lépésben megmutatom, hogy hogyan lehet jól alkalmazni ezeket a betűket.

1. lépés: A háttérre rápakoljuk a szöveghez szükséges betűket, majd az összes betűréteget kijelölve egyesítjük őket! (Rétegek palettán jobb egérgombbal feljövő menüből válasszuk a Merge Layers-t. =Rétegek egyesítése)

2. lépés: CTRL+jobb egérgombbal az egyesített szövegréteg kis ikonképére kattintva kijelöljük a szöveg körvonalát.


3. lépés: Select --> Modify --> Expand parancssorral előhozunk egy kis ablakot, amelyben beírjuk, hogy mennyivel szeretnénk növelni a kijelölés határait. (Ha elsőre kevésre sikerül, mégegyszer -mégegyszer...- végrehajthatjuk ezt a parancssort.)

4. lépés: Amíg ki van jelölve a bővített határvonal, az Eszközök palettáról a festékes vödörrel töltsük ki számunkra megfelelő színnel. Nekem narancssárga lett.


5. lépés: Megint jelöljük ki a szöveg körvonalát! (CTRL+klikk a kis ikonképre)

6. lépés: Váltsunk át a Background rétegre, hogy az legyen aktív! Szerkesztés --> Másolás (CTRL+C), Szerkesztés --> Beillesztés (CTRL+V) Megjelenik egy új réteg, szöveg formájú, de a háttérrel van kitöltve.

7. lépés: Legyen ez a legutóbb létrejött réteg a legfelső! Image --> Adjustments --> Desaturate -vel színtelenítjük ezt a réteget.

8. lépés: Ennek a rétegnek állítsuk be a keverési módját Hard Light-ra, az Áttetszőségét (Opacity) pedig kb. 60-70%-osra. (Tetszés szerint)


9. lépés: Egyesítsük a két szövegréteget! (Jelöljük ki mindkettőt SHIFT nyomva tartásával, majd jobb egérgomb, a feljövő menüből Merge Layers!)

10. lépés: Ezen a szövegrétegen alkalmazzunk valamilyen grunge ecsetformát és radírozzunk bele a szövegbe, kopott hatást adva a feliratnak.


Készen is vagyunk. :)) Jó kísérletezést!

2 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Tök jó, köszi szépen! Vittem :)

Névtelen írta...

thank you for beautiful alpha & tutorial . On the other Blog there is no Anonymous option to leave a message