Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. március 17., kedd

Napsütés

Még tavaly elmentünk a nyíregyházi múzeumfaluba, ami kicsit hasonlít a szentendrei skanzenhez. (Bevallom, nekem annyira nem volt ütős, mivel a szüleim falujában még mindig vannak ilyen házak. :O)

Hozzávalók: Shabby Princess: Happy Go Lucky
zsinór: Szunyó: Sweet Dreams

Persze sütött a Nap, úgyhogy a gyerekekről jó fotót készíteni szinte lehetetlenség volt. :))
Amikor láttam az új Shabby Princess készletet, gondoltam pont ehhez a fotóhoz illik. (Persze előtte a fotót kicsit "fel kellett javítanom".)

A másik érdekesség az oldalon, hogy nagyon régen foglalkoztat, hogy hogyan lehet saját kézírást digitalizálni, hogy ne képként, hanem fontként jelenjen meg. Az utóbbi időben megjelentek az online fontkészítők, nekem ezt tetszett a legjobban, mert itt azonnali eredmény látható, nem kell napokat várni, amíg elkészül.
Persze a "gyors-programoknak" is van hátránya, pl. hogy a kerningeket (átfedéseket) nem kezelik, de egy jó fontszerkesztővel utána lehet ezeket "állítani". Pl. itt egy példa a saját kézírásomra. Az első a neten generált típus, a második az, amin már picit dolgoztam:

A kerning pl. a dj kombinációnál látható. Úgyhogy elkészült egy Juca.ttf és egy Juca2.ttf is. :))

4 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Ez zseniálizs! Szuperjó lett! Köszi a fontot is :)

Ann írta...

Nagyon tetszik :)
Most meg azon dühöngök, hogy nekem olyan ronda a kézírásom, hogy nem érdemes energiát fektetni bele... de azért ki fogom próbálni ;)

BoBo írta...

Én sem írok valami szépen, de majd végig próbáltatom a családot:D

Janka írta...

Köszi Juca a fontodat! Már régóta fenem rá a fogam, mert nagyon tetszik. Végre megszereztem ;)