Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. február 26., csütörtök

Boldog születésnapot, Hana!

Hanának készítettem ezt a lapot születésnapja alkalmából.

Tudom, hogy szereti a sárgát és a virágos papírokat, ezért esett a választásom a DaisyD's papírjára.
Érdekességképpen egy kihúzható lapot gondoltam, elkészítését alább megnézhetitek. Az elejére flittereket ragasztottam és embossing tollal egy nagy kalligrafikus F betűt rajzoltam. Erre arany színű domborport tettem és hőlégfúvó hiányában vasalóval melegítettem. A szövegeket fóliára nyomtattam, majd onnan átnyomtam a színes papírra.


Elkészítése:
Szükség lesz egy mintás (virágos nálam) 11 cm x 15 cm-es és két -színben harmonizáló- egyszínű papírra, 11 cm x 15 cm-es és 6,5 cm x 11 cm-es méretben.


A virágos papíron vágjuk be az 1-es ábrán folyamatos vonallal jelölt (nem egészen) téglalapot!
Ezek után a szaggatott vonalak mentén hajtsuk meg a belső kivágott részt!

A 2. ábrán látható módon hajtsuk át a lap másik oldalára és a 1,5 cm x 6 cm-es részt ragasszuk rá az egyszínű 6,5 cm x 11 cm-es lapra úgy, hogy az mindkét oldalon egyformán lógjon ki. (Ez a kis plusz fog majd sínként csúszkálni az elő és hátlap között és ez akadályozza meg, hogy a lap belseje "kibukjon".)
Hajtsuk vissza a középső téglalapot, ahogy a 3. ábrán látható!
A virágos előlapon és az egyszínű 11 cm x 15 cm-es hátlap tetején vágjunk kis mélyedést, majd az egyszínű hátlapot ragasszuk az előlaphoz! (4. ábra)
Vigyázzunk, hogy a 6,5 cm szélességű belső rész tudjon mozogni majd a két lap között!
Ha most meghúzzuk a középső részt, akkor az a ragasztás miatt "be fogja húzni" a kivágott virágos részt és az a hajtás mentén kiemelkedik a lapból.
Díszítsük tetszés szerint!

2 megjegyzés:

{Hana} írta...

KÖSZÖNÖM szépen!!!!!!!!!! :-))) NAGYON szép!! A papír telitalálat, az F betű gyönyörű (szerintem :) és a kihúzós megoldást is IMÁDOM :-))) Meg az idézetet is!! És NAGYON tuti rajta a hátulján levő "pecsét" ;-))
Köszönöm szépen!!!! :D

BoBo írta...

Imádom az ilyen technikás dolgokat, ezt is kipróbálom majd. Nagyon szép lett az F betűd.