Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2008. január 13., vasárnap

Receptkönyv

Amikor középiskolás/egyetemista voltam, a nyári szünetben enyém volt a főzés odahaza. Ez azt jelentette, hogy anya előző este lediktálta, hogy másnap mit és hogyan csináljak, illetve mikor kezdjek neki és én másnap "főztem". Elég egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket. Az idő rendkívül fontos volt, mert délre hazaértek a munkából és fél 1-kor már mentek is vissza, úgyhogy délre ebédnek kellett lennie. Ezeket a "hazai" recepteket egy A5-ös kapcsos füzetben gyűjtöttem és ma is nagy hasznát veszem némelyiknek. Különösen a gyorsan és egyszerűen elkészíthetőeknek. :))
A húgomnak én is vettem egy kapcsos füzetet. Talán nagyobb kedvvel fog neki, ha látja is, hogy mi lesz a végeredmény, ezért elhatároztam, hogy a jól kipróbált családi recepteket A5-ös méretben scrappel turbózom. Gyűjthető formában képzelem el, mindig 1-1 oldalt kap, ráérésemtől és aktuális étrendünktől függően.
Hétvégén pizzát ettünk, úgyhogy fényképező elő és itt a végeredmény.

Papír: FR_Falbala
Fém kiegészítők: saját (Első készlet)
Karton betű és alátét elkészítése: Atomic Cupcake action-nel
Tépés: Budaházi Brigitta (Tépett papírszélek)
Nyomda: saját
Fotó: saját ;)

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali
Bekukkantottam, hogy elmondjam, fantasztikus az otlet...

En is belekezdtem egykor egy ilyenbe, szivesen megosztom veled a kesz lapokat :)

Udv

Szunyo írta...

Köszi, szívesen veszem! :))

N.Zsuzsi írta...

Majd mindig tedd fel, ha elkészültél egy oldallal: kinyomtatom és odaadom a saját hugomnk :P

Szunyo írta...

:P És mi lenne, ha Te, -aki szeretsz és tudsz is főzni- is csinálnál ilyen szakácskönyvet? ;)
De, persze felteszem.

N.Zsuzsi írta...

Akkor én adom a receptet, te meg szkreppelsz, oké?

krisssz írta...

Ez szuper! Én már éhes is lettem tőle! Persze így egy szakácskönyvnyit megcsinálni iszonyat nagy munka, viszont fantasztikus. Kezdésnek ezentúl legalább lefotózom a művet, hogy legyen miből alkotni.

Ann írta...

Nagggyon tetszik az ötlet!
Kíváncsi vagyok a Zsuzsi-Szunyó-féle sorozatra ;) ... mint szakácsművészeti antitálentum...(bááááár a tegnapi ünnepi ebéd igen jól sikerült)

Névtelen írta...

"Majd mindig tedd fel, ha elkészültél egy oldallal: kinyomtatom és odaadom a saját hugomnk :P"
Ehh, Zsuzsi, lelőtted.. én ugyanezt gondoltam, mikor megláttam a fotót.. :P Igaz, nekem 2 húgom is van.. a legrászorultabb meg is kaphatná az aktuális lapot. :D

Névtelen írta...

Nyamiii, pizza :)Két legyet ütsz egy csapásra, te scrapbookozhatsz, én klassz és vagány receptgyűjteményt kapok :) De gyanítom te hamarabb elkészülsz scrapbookokkal, mint én bármelyik étel elkészítésével :D

Budaházi Brigitta írta...

nagyon klassz ötlet! a fotó professzionális lett! étvágygerjesztő és mint fotó is tökéletes. az oldalt pedig nem győzöm dicsérni, ha csak összefutok vele. Nagyon nagyon tetszik! Az alapötlet is vicces, és találó. Nekem is van hugicám --- majdnem hasonló kvalitásokkal, bár ő már remekelget néha. Plussz, hadd mondjam el, hogy Becky Higginsnek, az általam (n)agyon tisztelt amerikai scrapbookernek van egy olyan könyve, hogy a Higgins család kedvenc ételei. És abban még egy sztorit is hozzáfűz minden recepthez, miért és ki szereti ezt vagy azt a kaját a családból... hát ez is egy jó ötlet. De ITT és MOST CSAK a Tiéd a dicsőség! Éljen éljen éljen!
:* G.

Névtelen írta...

Ez nagyon szuper ötlet :) Elő ehet fizetni???
cory

Szunyo írta...

Köszönöm itt is! :))
Tyűűűű, én a "bérbe-scrap"-től félek egy kicsit. :O Az én stílusom teljesen más, mint Zsuzsié, ezeket meg szerintem a recepten túl a scrap stílusa teszi személyessé. ;)
De nem értem miért is kellene nekem scrapelni? Zsuzsinak is van már jó kis programja. :P

Gigi!
Ez is remek ötlet, mármint hogy történet a recept mellé, de tartok tőle, hogy a mieinkhez unalmas lenne mindhez odaírni, hogy " Mindannyian nagyon szeretjük." Hehe.

Cory!
Nézz vissza gyakran és gyűjtsd! :D
Havi kettő receptet vállaltam be.