Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2008. január 31., csütörtök

Egyszer volt -egy pályázat

Gondolkodtam, hogy leírjam-e nyilvánosan ezzel kapcsolatos gondolataimat, de aztán úgy döntöttem, hogy: igen. Mielőtt még arra gondolnának többen, hogy "savanyú a szőlő" módon járok el, ha esetleg nem nyerek semmit és ezt a bejegyzést akkor írom meg. De arra még várhatnék. :P
Szóval úgy kezdődött, hogy az egyszervolt.hu meghirdetett egy pályázatot október végén, az alábbi szórólappal. (A neten is ez volt fenn, picit kiegészítve.)
Remélem mindenki látja a határidőt és hogy alul azt ígérik, hogy 2008. január 22-től a honlapjukon lesznek láthatóak a pályázott művek.
Beküldtem ezt a mesét, dec. 10-én, hajnali 2-kor, hogy biztosan beleférjek a határidőbe. December 14-én, két nappal a határidő lejárta után a kiírás változott, erre:

Első felindulásomra ebédeltem egyet, majd írtam egy emilt, amelyben megérdeklődtem, hogy miért a határidő lejárta után módosítják a határidőt. Biztosan látták már eddig is, hogy mennyi pályamű érkezett és ha kevesellték, nyugodtan ki lehetett volna tolni a határidőt előbb is. (Én sem adtam volna be, ha tudom, hogy 2 ünnep között még lesz időm csinálni.) A válaszban az érkezett, hogy többen nem tudták az idő rövidsége miatt (okt. vége-dec. 10.) megcsinálni. És ha gondolom, változtathatok a sajátomon és beadhatom újra. Erre már nem írtam semmit. Nem tudtam volna annyit ebédelni... ;)
1. Ha én nem tudom tartani a határidőt, akkor nem adom be a pályázatot. Nem pedig panaszkodom a kiíróknál, hogy ugyan hosszabbítsák már meg a határidőt... Még dec. 10-én hajnalban sem ez jutott eszembe...
2. A sajátomon sem változtattam egy szemet sem, pedig lettek volna ötleteim, de elég időt (éjszakát) szántam már rá, más ügyetlenkedése miatt egy perccel nem vagyok hajlandó többet rááldozni.

Mondanom sem kell, január 31-e van, a művek nincsenek fenn a neten. Az érdeklődő, udvarias emilemre (29-én) nem kaptam választ sem.

Számomra már régen nem a díjról szól az egész, mint ahogy az elején is a kihívás izgatott, hogy tudok-e ilyet csinálni, mivel az akkori kiírásban egyedül a 100 000 Ft-os összeg szerepelt konkrét nyereményként. Illetve jó lett volna látni a művemet az egyszervolton, mert mégis a gyerekeim egyik kedvenc oldala volt még az indulásukkor. De már annyira nem érdekel. :(

Ezzel a blogbejegyzéssel is csak az a célom, hogy rávilágítsak: még mindig nem tudunk normálisan lebonyolítani egy pályázatot sem. Sem kicsiben, sem nagyban. Valahogy mindig légy esik a levesbe, ami hátsó gondolatokat indít el az emberben. Muszáj ezt?

8 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon sajnálom, hogy így alakult a történet. De azt még jobban, hogy sajnos igazad van és ez nem egyedi eset. A külföldiek mindig panaszkodnak, hogy az a baj a magyarokkal, hogy olyan gyanakvóak és minden mögött a hátsó gondolatokat keresik. De sajnos ez nem véletlen, hanem épp az ilyen esetek, és ahogy írtad, ezek nagyobb változatai tették ilyenné a magyar embereket :( Kár, hogy a 21. században sem lehet itthon semmit átgondoltan, korrekten és következetesen lebonyolítani.

Budaházi Brigitta írta...

Teljesen melletted vagyok, Szunyó, és Veled érzek. Jogos a neheztelésed, de ha azt érzed, a felháborodásod is (én ez utóbbit érzem). Nemcsak amiatt, mert barátok vagyunk, és őszintén, tiszta szívből szurkoltam/szurkolok még most is, hogy nyerjen a munkád! Ahogy személyesen is mondtam már, igényes, szép, átgondolt pályaművet nyújtottál be (a hamari befejezés ellenére). Azért is, bosszankodom, mert ha még nem is így lenne akkor is teljesen méltatlan BÁRMILYEN versenyen, a nevezetteket így kezelni. Sajnálom (de nem lesajnálom!) ezt az egészet, hogy rossz a szád íze, meg mindent. :|

N.Zsuzsi írta...

Jaj, Juca, cseppet sem a savanyú szőlő jut erről eszembe, hnem az, hogy basszus, nem igaz, mennyire magyar ez az egész :( Ezzel meg aztán úgy el tudják venni z ember alkotókedvét is... de legalább tudod, hogy ilyet is tudsz, és igenis jól sikerült a műved.

Ann írta...

Szunyó drága, szerintem olyan naiv(ak) vagy(unk) ;) Asziszed, hogy azért írták ki a pályázatot, mert... (és itt felsorakoztathatnék kulturális, oktatási, hagyományőrzéssel, gyerekekkel stb kapcsolatos érveket)...., pedig nem. Te a saját szemszögödből nézed és nem látod a "magasabbrendű célokat/okokat".
Nagyon remélem, hogy a munkád értékét nem az alapján ítéled meg, amit ők mondanak!nem mondanak, csinálnak/nem csinálnak.

Ettől függetlenül jogos a felháborodásod - írd is meg!... hátha változik valami :)

Amit a meséről gondolok, elmondtam már és leírták előttem is, egyetértek!!! :)

Öllelek és kitartás, kivárjuk, amíg megszületik az eredmény :P

Névtelen írta...

Azt hiszem írtam már én is Neked, hogy ez annyira "magyar" és annyira gáz, mint az nlc-é anno, és egyáltalán..odajut lassan a legnaivabb, legjóhiszeműbb ember, hogy csak legyint mindenre, és semmit nem hisz el.

De én is remélem, hogy nem megy el a kedved, és sok mesét fogsz feldolgozni -nekünk, nálunk azóta is .."hány még a 32?" -ezt szajkózzák a fiaim. :P

victoria.lambert írta...

Igen , tipikus...mint az az állás, amit a meghirdetése napján (!!) már betöltöttek. :S CSak nem azért lett meghirdetve, mert törvényileg meg kell, és le van zsírozva az egész? Deeee...
Ráadásul nagyon-nagyon jó lett a műved!!!!!!!!

Névtelen írta...

Szunyó

Sajnálom, ami történt. Annyira tipikus, sajnos nem az első és nem az utolsó eset lesz ez a pályázatok világában. Lehet gonoszság részemről, de szerintem rengeteg ingyen elkészített mesére számítottak, ez nem jött be, ezért van az egész.

N

Ann írta...

No, akkor a határidő-módosításal tényleg olyan rengeteg mese gyűlt össze, amit nem tudtak feldolgozni az ígért határidőre. Csak győzzük megnézni őket! ;) :PPPPP