Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2015. február 15., vasárnap

Mölkky készítése

Újabb játék, régóta a megvalósítandók listáján a finn Mölkky. Leginkább azért szerettem volna elkészíteni, mert ezt a játékot télen is lehet játszani, hidegben, talán még hóban is. Jó, ha legalább egy órát télen is kinn vannak a gyerekek a friss levegőn. (Igaz, idén csak 1-1 napon volt tél. :))

Kell hozzá kar-vastagságú oszlop. Legjobb a kéreg nélküli, csiszolt hengeres forma, de mivel ilyet széles e környéken nem találtam, már majdnem megelégedtem Apa kérges fa oszlopaival. Ilyenre is van példa, kicsit rusztikusabb lenne:


Kapóra jött a Baumax végkiárusítása, ahol kerítéscölöp néven, akció előtti állapotban 1500 Ft/db áron lehetett volna hozzájutni ilyen cölöpökhöz. Ugyan nem ezért mentünk, de azonnal hoztunk három 1,5 m-es darabot a 40%-os akció keretében. Ez már a maradék rész:


Ezeket felvágtuk 12 db 28 cm-es részre, a dobófa mérete 30 cm lett. Igaz, ezek nem a szabvány Mölkky méretek, de nekünk így pont jó lesz. :) A szabvány ez lenne:


A gyerekek nem bírták ki, már ceruzával rá kellett írni a számokat, hogy kipróbálhassák:


Tegnap N. lecsiszolta, ma a gyönyörű napfényes időben ráfestettem a számokat és mehet a játék!2 megjegyzés:

Isabel írta...

Kedves dolog, akár a többi, csak azt nem tudni, mi a játék lényege?

Szunyo írta...

:) Köszi.
A bejegyzés első sorának végén a Mölkky szó egy link, amelyen bejön a játék szabálya. Azt már nem akartam leírni ebben a posztban.
Egyébként ugyanaz, mint pl. a Darts-nak. Ki megy le először 50 pontról 0-ra vagy 0-ról ki megy fel először 50-re. :)