Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2014. október 22., szerda

Készíts focikaput!

Régebben ígértünk a két fiúnak focikaput.
Mivel általában sokáig "ülünk" egy-egy projekten, a megvalósítás ideje most jött el. A neten horribilis áron lehet kapni focikapukat, így az sk. kivitelezés mellett döntöttünk.


A kapu mérete: 130 cm magas, 160 cm széles, a két fiú (mostani) arányaihoz méretezve.
N. vett Bramac-léceket, méterét 100 Ft-ért. 4 szál kellett a két kapura, 4 méteres méretben vettük, ez összesen: 1600 Ft volt.
Szétdarabolta, összecsavarozta, kicsit legyalulta, lehet ragasztani is tanácsos lett volna, de az elmaradt. A csavarok a sarokpántokkal együtt kb. 1000 Ft-ba kerültek.Következett a festés. Közben neten megrendeltük a méretre szabott hálókat Soroksárról, amelyet Kati szállított.
1-1 liter Trikolor Aqua matt fekete és fehér festéket vettünk, de ebből alig-alig fogyott, ami igen, az is főleg a feketéből. 2500 Ft/doboz volt, ebből kb. 1500 Ft értékű festéket festettem fel. Mindkét színből 2-2 réteg került a fára.

A fehér után maszkolószalaggal festettem a feketét:Végül a legnagyobb értékű a háló lett, a két kapura összesen 5200 Ft-ba került. Ha még hozzávesszük a későbbi hálótartó csavarokat (kb. 1000 Ft), akkor a két kapu összköltsége: 10 300 Ft.

Nincsenek megjegyzések: