Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2010. március 28., vasárnap

Véletlenek?

Matek házi feladat kiszámítani, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy az ország 2 végében érettségizett egykorú embernek az 52 hétből egyidőben tartsák az érettségi találkozóját. Segítek: elég kicsi. Pedig már másodjára fordul elő: 5 évvel ezelőtt is nagyon rezgett a léc, de akkor azt hiszem valami miatt mégsem volt egy napon, eljutottunk mindkettőre.

Idén viszont úgy látszik elkerülhetetlen a döntés. :(( Mivel mi együtt szeretünk menni ilyen helyekre (is), ezért a döntésünkben az lett a fő érv, hogy a férjem kevesebb (volt) osztálytársamat ismeri, míg az Ő osztálytársai közül több emberke nekem csoporttársam vagy évfolyamtársam volt az egyetemen. Így aztán maradunk itthon. Az "enyéim" meg majd blogolnak az eseményről. :))

4 megjegyzés:

Zsófi írta...

Ha 100 000 diákkal számolok, 25 fő/osztály, akkor durván 1/8.

Az nem olyan kicsi.

Szerintem.

Szunyo írta...

Á, ettől sokkal kisebb. Még ha minden hétvégét azonos valószínűséggel vennénk (ami persze nincs így, mert pl. húsvétra mégsem szoktak osztálytalálkozót szervezni) akkor is 1/52-ed lenne.
De a lényeg, hogy cudarul összeszervezték...

Zsófi írta...

Hát, annak a valószínűsége, hogy kb. 400 osztályból kettőnek egy hétvégére esik a találkozója: 50/400.
1/52 a ti osztályotok (mármint a sajátod, nem a férjedé és a tied) egy adott hétre eső találkozójának a valószínűsége...

Zsófi írta...

De valségből sosem voltam jó...