Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. december 23., szerda

Képeslapok + trüffeles doboz

Idén ilyen képeslapok keltek útra, mondhatni az utolsó pillanatban. (A fényképezés minőségén nem tudok javítani, éjfélkor készültek a fotók. :O)


És most a bővebb családtagok mellőzzék a blogbejegyzés olvasását!
Ha karácsony, akkor egy jó kis alkalom trüffel készítésre és evésre. ;) Most is készültem tehát a múltkori adag másfélszeresével. Lett belőle vagy 60 kis gombóc, amiket kókuszreszelékbe, kakaóba, csokireszelékbe, színes csokireszelékbe, darát dióba és darabos mandulába forgattam.


Készítettem hozzá egy dobozt is, hogy kibírja az elkövetkező 120 km-es utat is. Szerencsére kaptam 3,5 cm-es kis kapszlikat, így a dobozt 10,5 cm x 10,5 cm-esre készítettem. Egy dobozba beletettem 9 trüffelt, majd a doboz tetejét is díszítettem. Karácsonyfa alakú "ablakot" vágtam rá, majd ráragasztottam a tetejére a színes papírt, megfordítottam, majd a papírt is kivágtam. Ezek után beleragasztottam a sima írásvetítő fóliát és végül összeragasztottam az oldalát.
(Csak azért írom le ennyire részletesen, mert bizony az első kettőbe először beragasztottam a fóliát és utána a színes papír kivágásával bajok adódtak. :)))))) Kioperáltam és újra csináltam a megfelelő sorrendben. :P)

Megszerkesztettem a feliratokat, Anyukámnak, Anyósomnak, Apukámnak, a tesómnak és a sógornőmnek, kinyomtattam és felragasztottam. Végül szalaggal körbekötöttem a doboztetőket.


Ha valaki még érez energiát ilyesmi készítéséhez, a sablont nyugodtan elviheti!

5 megjegyzés:

Merika írta...

Nagyon tetszik, én raffaellot csináltam,de már nem lesz idő doboznak.Azért letöltöm, köszi!

Ildikó írta...

Ez gyönyörű! Köszönöm a szuper ötletet! Most fedeztem fel a szíves dobozt, de sajnos annak a sablonját már nem lehet letölteni :-( Ünnepek után elküldenéd az emilemre? creativ.library@gmail.com
Szeretettel kívánok nagyon szép ünnepeket!

Linsey írta...

Wow, nagyon gusztusos! Jövőre ki fogom próbálni:) Köszi a sablont!

Mackapufa írta...

Az "És most a bővebb családtagok mellőzzék a blogbejegyzés olvasását" című mondat után olthatatlan vágyat éreztem, hogy továbbolvassam :) Nyammmiiii...mikor is jöttök? Esetleg jövőre ezt nagy tételben is gyárthatnád...(sokkal) nagyobb doboz, (sokkal) több truffel :)))) Vagy ez olyan doboz, hogy újratöltődik? :)))

malyvacsiga írta...

Á, már meg is van! Azt hiszem, ez lesz az ideális nekem jövőre, az én trüffeljeim kisebbek. :)