Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. június 3., szerda

Ruha

Múlt heti eltűnésem fő oka ez a ruha és kabát.


A múlt hétvégi esküvőre szerettem volna egy nyári ruhát... (Ugye, mindannyian tudjuk, milyen idő volt épp szombaton. :S) Megvettem az anyagokat hétfőn, a fehér lenvászon anyagot is a kiskabátnak, de azt pihentettem, "úgysem fog beleférni az időbe a megvarrása" címszóval. (A múlt hétből is kiesett két nap, amikor teljes napos elfoglaltságaink voltak, egy öltés sem történt.) No, ahogy jöttek az időjárásjelentésbeli hírek, pénteken reggel mégis arra ébredtem, hogy legalább egy rövid ujjú kabátnak lennie kell, mert meg fogok fagyni!! Úgyhogy az tényleg ilyen ad hoc módon készült el, mivel pénteken délután már utaztunk a célállomás felé.
Burda szabásminta alapján készült mindkettő, a ruhához két szabásmintát + az alakomat kombináltam össze és a kabát sem volt sima ügy... Megvettem a -szerintem szükséges- anyagmennyiséget, kiszámolva, hogy a szabásmintában hosszú ujj szerepel, én pedig rövidet szeretnék. Otthon aztán kiderült, hogy a 2 számmal kisebb mérethez tartozó anyagmennyiséget vettem meg :O, így tehát a kabátnak nemhogy kihajthatós gallérja, de még zsebe sem lesz. És egyáltalán örüljek, ha kijön belőle egy kabátka. (És nem egy mellényke. :))

Persze jöttek még "finomságok", úgymint hátul a rejtett cipzár, amit kaptam a rövidárus boltban (döbbenet!) és még olyan zöldben is, mint a ruha! (újabb döbbenet!) Viszont nincs hozzá bevarró talpam, úgyhogy nekieresztettem a sima cipzárvarró talpat. Plusz idő... Vagy a kabáton ez az "ál zseb" fedő, a szinte derékszöges bevarrásával... Lebontva 3x. Végül mégis elkészült, nem fagytam meg és igazából a kedvem sem ment el a varrástól.

Hamarosan nekilátok néhány PIF ajándéknak is már, de hogy kiké lesz varrott és mi is lesz az, az maradjon titok! :))

5 megjegyzés:

Napocska írta...

Nagyon jól néz ki a ruha és kabátka is, nagyon ügyes vagy. Csak ámulok miket tudsz te megvarrni magadnak.

BoBo írta...

Szuperek lettek. És nagyon ügyes gyors vagy, nekem hetekig tartana mire elkészülne.

Rika írta...

Ezek hogy állnak meg így :-))))
Szóval Magadat is hagyd benne egyszer, hadd csodáljunk meg! A ruha igencsak csini lett.

Szunyo írta...

Köszönöm. :)

Rika!
"Ezek hogy állnak meg így :-))))"

Hát úgy kell varrni. :DDDD

Rika írta...

Ilyen jót rég nevettem munkaidőben! :DDD