Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. január 11., vasárnap

Fotófüzet újratöltve

Mint ahogy általában mindennek és mindenkinek szoktam adni egy második esélyt, a fotófüzettel is így tettem. :)) Tavaly ilyentájt próbálkoztam az elsővel és eléggé megviselt, hogy végeredményként nem azt látom, amit a képek szerkesztésénél a képernyőn. Akciós áron, 1000 Ft-ért év végén tettem egy újabb próbát.
A tény azóta sem változott. Kaptam ugyan tippeket, miszerint háttérképként illesszem be az elkészült oldalaimat, hogy ne legyenek fehér szélek és eleve olyan méretűre készítsem és kb. 2-2 cm szélességben már ne legyen az oldalon semmi fontos dolog, ami esetleg majd levágásra kerülne. Nos, nem tudom, ki tudja kb. 14 cm x 13 cm méretűre készíteni a képeit és milyen szoftverrel, mert ez van megadva a fotófüzet méreteként. Engem az eléggé megdöbbent, hogy legalább a szofvert miért nem tudják olyanra elkészíteni, hogy már a háttérképre felnagyításkor ne vágjon le a képből részeket, mint ahogy megtörtént nem egy kép esetében, pedig eleve 14 x 13-asra készítettem őket, nagyításkor tehát méretarányosnak kellett volna maradnia. Persze, hogy a nagyításkor automatikusan levágott néhol 1, néhol fél centit! :O De legalább fehér sávok oldalt nem látszanak. :))
És ha belegondolunk, hogy egy 14x13-as kép szélein hagyjunk 2-2 cm-t, hátha levág a gép és ne fontos dolog legyen ott, nos, akkor marad tényleges alkotásra 10 x 9 cm-ünk. Manapság már egyetlen fotót is nagyobb nagyításban hívatnak elő, nemhogy egy fényképekkel telapakolt scrap-oldalt. :O Azt hiszem, ez volt az utolsó próbálkozásom a fotófüzettel.

Mivel az akció befejeztéig nem volt meg a 26 digitális oldalam, ezért 5 oldalt sebtiben kellett megszerkesztenem. Az úszóversenyes oldalpárt, a Mikulás-karácsony oldalpárt és a sünis kép "párját", a mátrai kirándulósat. Meg persze kitalálni a borítót. Ilyenre sikerültek:

9 megjegyzés:

Szilvi írta...

Szerintem nagyon tuti lett! Különösen a borító és az úszós oldal tetszik. Én még nem gondoltam második nekifutásra, de ezek után nem is fogok... :(
Viszont ha van kedved kicsit könyvmolykodni, akkor nézz be hozzám:
http://szilviscrap.blogspot.com/2009/01/mit-olvastam-tavaly.html

Virág Éva írta...

Juca kapsz tőlem egy díjat, remélem megnézed a blogomon:)

Timcso írta...

Hát ez nagyon jó! A borító különösen tetszik, de az összes oldal fantasztikus!!:)

mobil írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Atyus írta...

Szerintem is jó lett, bár teljesen jogosan vagy elégedett, mégis csak fizettél érte. Mi az, hogy nem csinálják meg rendesen?!

Kis meglepi vár a blogomban, kérlek nézz be hozzám!

{Hana} írta...

Szerintem is nagyon klassz!!
És ha még nem unod, akkor ugorj be hozzám egy baráti ölelésre ;-)
Puszilunk!

Rika írta...

Látom már mások is megtaláltak :-) Nekem is Te vagy az egyik jelöltem a legújabb játékra. Puszi: Rika

Kata írta...

Nagyon szép lett a nehézségek ellenére. Mintha egy magazint nézegetnénk :-)

Manyesz írta...

Nagyon tetszik, ha még elolvasod, elhoznád holnap,hogy élőben is megcsodáljam?