Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2008. február 20., szerda

Fotófüzet-készen

Elkészült a fotófüzet, kicsit vegyes érzelmeket keltve bennem. Francis-nek igaza van: vagy én vagyok béna, vagy ők baltázták el cseppet a lapok vágását. Ugyanis bárhogyan igazgattam én is a képeket, mégis maradtak fehér képkeretek vagy éppen picinyt levágtak a képből. Még szerencse, hogy ezt nem 2500 Ft/darabért. ;))
A tanulság mindenesetre, hogy jól át kell gondolnunk, ha fotókönyvbe dolgozunk és már eleve olyan méretben elkészíteni az oldalakat, amiket majd képlevágás nélkül hibátlanul be tudunk illeszteni háttérként. Ez ugyanis nem háttérként lett beillesztve, mert a fotófüzet mérete 14x13-as, a beillesztett képeké viszont 13 x13-as. És nagyon szélre semmi fontos dolgot nem tenni! :))
Ez most a húgomé, mert a miénket éppen az iskolában mutogatja a legnagyobb. :P

9 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

Az enyém is kész, és én sokkal bénább vagyok, vagy mifene, de nem tecc. Inkább hívatom elő ezután is képenként, és illesztem albumba.
Odaadtam anyósomnak.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

A borító csúcs lett!!! Ez volt az első gondolatom. :)
Én azóta is gondolkodom rajta, hogyan lehetne megoldani ezt a levágásproblémát. Kipróbáltam úgy is, hogy 14x13-as oldalt háttérképnek szúrtam be, de az előnézeten látszik, hogy a széleket úgy is le fogják vágni. :(
Én arra jutottam, hogy olyan, a fotófüzet vagy fotókönyv méreteinek megfelelő oldalakat kell tervezni, ahol körben elég széles, semleges keret van, mint pl. az a bizonyos Jessica Sprague ABC-s könyv. :)
http://spraguelab.squarespace.com/
(bocsi, nem fért be a teljes link, de biztos megtalálod)

Képzelem mekkora sikere van most a gyerkőcnek a suliban. ;)

Budaházi Brigitta írta...

Szunyó, nekem maga a füzet, az összeállításokkal, a csúúúúcs, ötletes borítóval nagyon tetszik!!! Azért, így mégis csak más, mint a monitoron nézegetni! Sajnálom, hogy nem úgy valósult meg, ahogy szeretted volna. :( Mindenesetre az egész projekt (a Te részed) nekem nagyon tetszik.

victoria.lambert írta...

Szép lett!!! Nagyon is!!! :)

Szilvi írta...

Nagyon tetszik. Ez a borító csúcs!!! És persze a benne levő tartalom is. Megértem a család lelkesedését. :D

Az enyém is elkészült még múlt szerdán. Én a négyzetes fotókönyvet rendeltem, ami elvileg 21*21 cm, de ebből is mindenhol levágásra került a széle. Szerencsére ez már az előnézetben is látszott, úgyhogy igyekeztem úgy igazgatni az oldalakat, hogy ne érje nagyobb kár őket. De még így is kb. 1,5 centi eltűnt belőlük. A vászon borítás pedig valójában műanyag és az elején lévő képet matricaként nyomják oda. Szóval nem lett rossz, ajándéknak tökéletes volt, de 6000 forintot kicsit soknak találok ezért. Nem lesz rendszer belőle. :(

krisssz írta...

Kinézésre tökéletes, amennyit lehet belőle látni, az szupi. Most meg is vagyok rémülve, mert az enyém még nem jött meg.

Ann írta...

Sajnálom, hogy csak most jutottam ide, de én is lelkesen tapsolok Neked, gyönyörű lett. Az viszont bosszantó, hogy nem úgy csinyálták, ahogy kellett volna :( grrrrrr
A borítót külön imádom, valahová nekem is le kell koppintanom, mert nagyon tecc ;)

Kata írta...

Szuper lett a borító, a képeid is nagyon jók. Igen, nekem is vagy marad még egy kis széle (a belső sávon kivül is még alul-felül-kivül, vagy levágva. (pedig az előnézeten ezt nem láttam...vagy csak vaksi vagyok) Szerencse hogy most csak egy ezres volt, ennyiért így is megérte. És Franci tanácsát meg is jegyzem magamnak: fotókönyv arányával megegyező kép szélesebb semleges széllel.