Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2007. szeptember 6., csütörtök

RR-1

Először Manyesznél olvastam ezt a rövidítést és halvány gőzöm sem volt, hogy mi ez, gondoltam valami keresztszemes szakkifejezés. Mire rájöttem, már magam is benne voltam egyben. :)

Ez a Round Robin, aminek minden kézimunka-körben megvan a megfelelője.
Foltvarrósoknál a kör minden tagja készít egy blokkot (tehát sok kör fut párhuzamosan) és fizikálisan elküldi a sorban következőnek, aki varr egy saját blokkot és az előzőhöz illeszti, majd tovább küldi. A végén visszajut mindenkihez egy-egy naaaagy blokk. Előny, ha ismerjük a kör tagjait, sok-sok blokk veszett már el útközben, :S valamint ha határidőt szabunk az egyes blokkok elkészítéséhez.
Digitális scrapnél kicsit máshogyan működik. Az első elkészíti a maga scrap-lapját és e-mailben tovább küldi. A következő "lekoppintja" róla, ami neki tetszik (szín, elrendezés, betűtípus) és elkészíti a saját scrapjét. Ezek után csak a sajátját küldi tovább, amit ő kapott, azt nem. A sor végén mindenki "kiteríti lapjait" és kiderül, honnan, hová jutott el a kezdeti oldal. (Tudod, ez a "súgok valamit, súgd tovább"... megfelelője. :))

Szóval most éppen nálam tart egy RR, kedden kaptam, van egy hetem rá. Már készen van a lap, háttér és téma is kész, de a fényképek hozzá csak a hétvégén készülnek el. Aki közelebbről ismer, tudja milyen fényképekre várok, de psszt! Ha körbefutott a kör, ígérem megmutatom. :))

Nincsenek megjegyzések: