Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2012. április 5., csütörtök

Szülinap

Időrendben az előző sárkányeregetés után egy héttel volt Lelle 8. születésnapja.
Szinte hihetetlen, hogy mekkora, örökké mosolygós nagylány lett! Sajnos a négynapos átrendezés miatt a szülinap utáni hétvégén (24-én) dolgoztunk, illetve iskola is volt, így nem tudtuk méltóképpen megünnepelni az eseményt. Maradt április első hétvégéje. Szombaton a barátnők jöttek, majd vasárnap családi ünneplés volt.

A torta ötletét N. látta az egyik cukrászdában; elmondása alapján beszereztem a sárga marcipánt, az egereket és megsütöttem a tortát két példányban. Egyet szombatra a barátnőknek, egyet a családnak. Előző héten az iskolába sima epres gyümölcstortát kért Lelle, ami igazán gyorsan megsült este 11-kor is, színház után ;)


2012. április 4., szerda

Sárkányok

A sárkányok régóta lapultak a nagyszülők szekrényében, várva a megfelelő alkalomra: szabadidőre, szélre, jó időre. Lapulásuk közben a három közül egyiküknek baja is esett, így amikor az előbbi három dolog szerencsés együttállásban volt -a négynapos hétvégén, kiderült, hogy már csak kettő repülésképes.
Papa előszedte gyerekkori emlékeit és nekilátott készíteni egy harmadik sárkányt:


Miután elkészültek, kimentek a határba, hogy kipróbálják a sárkányokat. Ekkor meg az derült ki, hogy Nándi fél a sárkányoktól, vagyis inkább attól, hogy a sárkány felhúzza őt a magasba. (Ehhez a félelemhez hozzájárult a viharos időben repülő Malacka, a Micimackó c. rajzfilmben.) Így tehát maradt két sárkány: a színes kínai és a Papa-készítette színes farkú fehér.



A móka végén azért pár pillanatra kipróbálta Nándi is a sárkányeregetést, Vili sárkányával és segítségével.