Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2016. május 24., kedd

Még... táblák

Amikor egyfajta munkához előkerülnek az eszközök, akkor "futószalagon" készülnek a tárgyak.
Ez a két tábla is régen tervben volt, a bejárattal szembe terveztem, de hamarabb elkészült a karácsonyi tábla-verzió. (Amit úgy kellett felfúrni, hogy majd takarja ezek tartóinak fúrt lyukakat.)

Most, a stencilezés idején -kikapcsolódásképpen az informatika és fizika érettségik javítása között- végre sor került a megvalósításra.


Először a szokásos képszerkesztővel készült "látványterv". (Látványterv van már a kerítésünkről is és az udvarunk/járdánk elrendezéséről is, de azok elkészítése is később lesz. :)) Itt megszavaztattam a családot, hogy színes változat vagy fehér legyen? Egyértelműen a színes nyert.



Aztán a szokásos ragasztgatás és stencilezés, majd a visszacsiszolás. Természetesen a színek nem lettek annyira élénkek, mint a látványterven, de ez egyáltalán nem baj. :)

2016. május 8., vasárnap

Ismét tábla

Újabb régi ötlet, egy hónap alatt megvalósítva.


Az inspiráció réges-régen a gépre letöltve várta az idejét. A képen egy sima, nyomtatott kép látható, Párizs nevezetességeivel, de bármennyire is szeretem Párizst, jobban szerettem volna valamilyen "helyi" nevezetességet és fatáblát. Várnom kellett egy e-bayes rendelésre a stencilvágáshoz, mert a stencilvágó és az adapter Amerikából érkezett. Februárban.


Amikor már némi szabadidő is adódott, és mindenképpen szerettem volna kipróbálni az eszközt, férj levágott egy 50 cm x 70 cm-es OSB lemezdarabot, amit fekete akrilfestékkel befestettem. A keretet egyszerű Tesa-szalaggal körberagasztottam és felfestettem. A szövegeket PS-sel megszerkesztettem, kipróbáltam többféle betűstílust és betűtípust.
Kinyomtattam egy lapra, majd a stencilvágó eszközzel írásvetítő fóliából körbevágtam. Aztán stencileztem fehér akrilfestékkel. Két rétegben.




A tábla feliratai a világörökség magyarországi területei lettek, egy-egy este, apránként, ahogy ráértem. A végén csiszolópapírral megcsiszoltam, hogy ne legyen annyira fehér és újszerű. :)


Még fel kell majd valamilyen módon erősíteni, ami ismét okoz egy kis fejtörést, mivel ez a fedett teraszon lesz, tehát hőszigetelésre kellene felerősíteni. Ráadásul ez a falrész később téglával lesz burkolva. Egyelőre csak a falnak lett döntve: