Ha tetszik, oszd meg: FacebookAdd a Twitter-hezeMail

2009. március 27., péntek

Mérföldkő

Akik ismernek, azok tudják, milyen régóta szerettem volna... ismerik a rögös utat is, a néhai buktatókat, talán látják mögötte a rengeteg munkát is.

A mai naptól lehetőségem van külföldi shopban is árulni a saját dizájnjaimat.

Örülök és büszke vagyok rá, hogy az egyedi tervezésű és kivitelezésű dolgaimat olyanra értékelték, ami megüti a mércét külföldi webshopokban is. Mindenféle ismeretség, elő-CT-tagság nélkül is.

Ez nagy öröm, megtiszteltetés, de újabb nagy feladat is, hogy ezután is színvonalas, összeszedett munkákat adjak ki a kezem közül mindazoknak, akik eddig is szerették a munkáimat. Lelkesedésben, ötletben nincs hiány. :))

Ezek után is lesznek freebie-k az oldalon, pl. az ábécékhez a magyar ékezetes betűk mindig freebie-ként lesznek letölthetők innen. Ezen túl is lesz néhány "meglepetés" freebie.

Első ilyen munkám egy vidám, tavaszi színes, vízfestékre "hajazó" készlet és abc, saját kézi rajzokkal.


Ehhez tartozó freebie:


És az oldal, amit a készlet segítségével készítettem. Lelle 5 éves lett egy hete és szerettem volna megörökíteni az eddigi "arcait". Klári "Akkor és most" scrap.hu-s kihívása kapóra jött, bár azt hiszem a megvalósításom eltér a többiekétől. :))

2009. március 23., hétfő

Húsvéti képeslapok -DT

Már említettem, hogy a Simon Says Clear Stamps SWIRLS ALIGN Exclusive Set!-be -többek között- a tojás alakú miatt szerettem bele. Már akkor tervben/fejben volt egy kosárka, amibe tehetjük a piros (csoki) tojást közeli hozzátartozóinknak. Most elkészült.

Hozzávalók:
Papírok: sárga fotókarton, BasicGrey Mellow papírok;
Tim Holtz Adirondack Color Wash;
Simon Says Clear Stamps SWIRLS ALIGN Exclusive Set

A hozzáillő képeslap több kihívás turmixolása. Ha húsvét, akkor nekem úgyis a sárga jut eszembe, de erre most a Pantone cég is ráerősített, aki az év színének választotta a mimózasárgát. Másodsorban a scrap.hu-n a fodor, a cakkos szélek, alakzatok a hónap témái, tehát adódott a hullámos szél. A BasicGreyChallenges heti kihívásán pedig a textúrázott lapok szerepelnek, ezért tehát száraz domborítottam a sárga fotókartont, alább látható, hogyan. :))


Igen, Lelle játékkonyháját hívtam segítségül. :)) A képeslap megoldásának ötletét Dawn videójából merítettem.
A kosár sablonja az alábbi képen látható. Egy 14x13 cm-es téglalapot vágtam ki, majd hajtogattam úgy, hogy a középső rész 6x5 cm-es legyen. Sarokkerekítővel lekerekítettem, a széleit cakkoztam.


A papírokból futotta egy másik, hasonló színvilágú képeslapra is.

Hozzávalók:
Papírok: sárga fotókarton, BasicGrey Mellow papírok;
miltonkapocs;

2009. március 17., kedd

Napsütés

Még tavaly elmentünk a nyíregyházi múzeumfaluba, ami kicsit hasonlít a szentendrei skanzenhez. (Bevallom, nekem annyira nem volt ütős, mivel a szüleim falujában még mindig vannak ilyen házak. :O)

Hozzávalók: Shabby Princess: Happy Go Lucky
zsinór: Szunyó: Sweet Dreams

Persze sütött a Nap, úgyhogy a gyerekekről jó fotót készíteni szinte lehetetlenség volt. :))
Amikor láttam az új Shabby Princess készletet, gondoltam pont ehhez a fotóhoz illik. (Persze előtte a fotót kicsit "fel kellett javítanom".)

A másik érdekesség az oldalon, hogy nagyon régen foglalkoztat, hogy hogyan lehet saját kézírást digitalizálni, hogy ne képként, hanem fontként jelenjen meg. Az utóbbi időben megjelentek az online fontkészítők, nekem ezt tetszett a legjobban, mert itt azonnali eredmény látható, nem kell napokat várni, amíg elkészül.
Persze a "gyors-programoknak" is van hátránya, pl. hogy a kerningeket (átfedéseket) nem kezelik, de egy jó fontszerkesztővel utána lehet ezeket "állítani". Pl. itt egy példa a saját kézírásomra. Az első a neten generált típus, a második az, amin már picit dolgoztam:

A kerning pl. a dj kombinációnál látható. Úgyhogy elkészült egy Juca.ttf és egy Juca2.ttf is. :))

2009. március 16., hétfő

Graffiti abc

Elkészült a Graffiti készlethez az abc is.



English version of abc and tutorial can be found in Scrapcave. :))

Néhány lépésben megmutatom, hogy hogyan lehet jól alkalmazni ezeket a betűket.

1. lépés: A háttérre rápakoljuk a szöveghez szükséges betűket, majd az összes betűréteget kijelölve egyesítjük őket! (Rétegek palettán jobb egérgombbal feljövő menüből válasszuk a Merge Layers-t. =Rétegek egyesítése)

2. lépés: CTRL+jobb egérgombbal az egyesített szövegréteg kis ikonképére kattintva kijelöljük a szöveg körvonalát.


3. lépés: Select --> Modify --> Expand parancssorral előhozunk egy kis ablakot, amelyben beírjuk, hogy mennyivel szeretnénk növelni a kijelölés határait. (Ha elsőre kevésre sikerül, mégegyszer -mégegyszer...- végrehajthatjuk ezt a parancssort.)

4. lépés: Amíg ki van jelölve a bővített határvonal, az Eszközök palettáról a festékes vödörrel töltsük ki számunkra megfelelő színnel. Nekem narancssárga lett.


5. lépés: Megint jelöljük ki a szöveg körvonalát! (CTRL+klikk a kis ikonképre)

6. lépés: Váltsunk át a Background rétegre, hogy az legyen aktív! Szerkesztés --> Másolás (CTRL+C), Szerkesztés --> Beillesztés (CTRL+V) Megjelenik egy új réteg, szöveg formájú, de a háttérrel van kitöltve.

7. lépés: Legyen ez a legutóbb létrejött réteg a legfelső! Image --> Adjustments --> Desaturate -vel színtelenítjük ezt a réteget.

8. lépés: Ennek a rétegnek állítsuk be a keverési módját Hard Light-ra, az Áttetszőségét (Opacity) pedig kb. 60-70%-osra. (Tetszés szerint)


9. lépés: Egyesítsük a két szövegréteget! (Jelöljük ki mindkettőt SHIFT nyomva tartásával, majd jobb egérgomb, a feljövő menüből Merge Layers!)

10. lépés: Ezen a szövegrétegen alkalmazzunk valamilyen grunge ecsetformát és radírozzunk bele a szövegbe, kopott hatást adva a feliratnak.


Készen is vagyunk. :)) Jó kísérletezést!

2009. március 11., szerda

Tavaszi frissítés

Lassan tényleg itt a tavasz. Húsvétra, tavaszra, Anyák napjára illő versekkel bővültünk újfent.

2009. március 6., péntek

Graffiti mini-készlet

Egy falfirkáról jutott eszembe, hogy érdekes lenne, ha mini-készlet készülne ebben a stílusban. A készlet elkészült, vigyétek szeretettel!


Kerestem hozzá fényképeket, ezek tavaly készültek Apa munkahelyének szervezésében egy családi hétvégén. Az oldalhoz felhasználtam az Újságpapír-generátort is, ami egyik kedvencem.

A graffiti stílusú teljes abc pedig hamarosan következik!

2009. március 1., vasárnap

Frankó blog díj

Arenntől, Atyustól, Csutitól, Verától kaptam egy újabb stafétát, lehetőséget a kitárulkozásra. :)) Köszönöm szépen!


Meg kell neveznem 5 függőségemet, ami nélkül nem nap a nap, amik hozzátartoznak a mindennapjaimhoz.

A családomat csak azért hagyom ki a dologból, mert az természetes, hogy ők hozzátartoznak, hogy nélkülük igen nehezen élnék. (Persze néha velük is elég nehéz élni. :PPP)

1. Tea. Nagy teás vagyok. Legyen az bármilyen tea, naponta elfogy legalább 1 liter. Nagyüzemben vagy csészésen, egzotikus, hagyományos, teafű vagy filteres, citrommal, cukorral vagy azok nélkül. Mindegy. Tea legyen! (Kisebb koromban nem reggeliztem vagy vacsoráztam tea nélkül, vagy legalábbis nagyon duzzogva.)

2. Hobbi. Erről már egyszer blogoltam. Nem kifejezetten csak a scrap, hanem bármi más, de valamit csinálnom kell. Most pl. kötök párhuzamosan a dolgaim mellett.

3. Humor. Néha akasztófa-humor. :S

4. Számítógép. Érdekes módon az egész az írógéptől kezdődik. Anyai Nagyapám irodájában volt anno egy hagyományos írógép, amit ha kisgyerekként megkaphattam klimpírozásra, az maga volt az ünnep. :)) Aztán jött a Word a férjem számítógépén az egyetemi évek alatt, ez a szoftver még mindig a klimpírozás miatt tetszett. (Volt ugyan közben Commodore 64-gépünk, de sem a programozás, sem a játék nem köt le a számítógépen. Na, jó, stratégiai játékok régebben igen.) Szóval amiket szeretek ma már a gépen csinálni: írni, rajzolni, internetezni, kapcsolatokat tartani, ismereteket gyűjteni. És minden nap van valami... (Amit azonban kategórikusan és könnyedén kizárok nyaralás alatt. Nem veszünk laptopot, vagy ha maaaaajd mégis, akkor nem visszük magunkkal, bár mindkettőnknek ehhez köt a munkája, vagy talán épp ezért. Vannak tehát időszakok, amikor tudatosan nem tartozik a napjainkhoz.)

5. Joghurt. Ez még akkortól, amikor Franciaországban voltam cserediák. Ott ugyan ebéd utáni desszertként ettük, de idehaza -amióta saját háztartásom van- a reggeli inkább. Joghurt teával, jó, ugye? :D Persze ezt is szoktam nélkülözni, ha olyan helyre megyünk, ahol a reggeli más jellegű szokott lenni.

Egészen rugalmas vagyok a "függőségeimben", nem? :DDD
Kíváncsi vagyok, mi tartozik a mindennapjaihoz Rikának, Bobonak, Ann-nak és Veronak.